23948sdkhjf

Efter møgsag: København sender 3.500 ton plastaffald i udbud

Der skal nye kræfter til at håndtere plastaffaldet fra borgere i Københavns Kommune.

Kommunen er ved at sende opgaven i udbud igen, fordi kommunen har valgt ikke at forlænge kontrakten med Vestforbrænding, der udløber til nytår.

Københavns Kommune regner med at indsamle 3.500 ton plast i løbet af 2019 - et tal som kun forventes at stige i de kommende år. 

Det fremgår af et notat fra kommunens Viceborgmester Karsten Biering Nielsen, som er sendt til Teknik- og Miljøforvaltningen, og som Plastforum.dk har fået fat i.

Møgsager
Årsagen til, at samarbejdet mellem Københavns Kommune og Vestforbrænding ophører skal findes i en række møgsager omtalt i dagspressen. Her er det kommet frem, at Vestforbrænding ikke har kunne dokumentere, at 75 procent af plastaffaldet bliver genanvendt, som kontrakten forpligter dem til.

Vestforbrændig har kun været i stand til at redegøre med sikkerhed for 31 procent af plastaffaldet. 

Midlertidigt udbud
Kommunale udbud tager lang tid, og derfor har kommune indstillet sig på at lave et midlertidigt udbud af opgaven, ind til der kan findes en permanent løsning på indsamling af borgernes plastaffald.

Der står i notatet: 

"De indsamlede plastmængder er for store til at kunne opbevares i længere tid. Derfor skal der findes en løsning på både kort og lang sigt, hvor ambitionerne for genanvendelse søges opretholdt allerede på kort sigt, mens ambitionerne for teknologisk innovation vil blive fokus for den langsigtede løsning."

Københavns Kommune regner med, at den permanente løsning er på plads i midten af 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094