23948sdkhjf

DanFoam høster frugterne af digitalisering

Nye ordrer bliver sendt direkte til produktionslinjen hos DanFoam. Maskinerne indstiller sig automatisk

Der er blevet kortere fra ordre til produktion hos fynske DanFoam, som fremstiller ergonomiske madrassser i PUR-skum.

Før skulle en ordre skrives ud på papir, og operatørerne på produktionslinjerne skulle læse ordren og foretage en stribe indstillinger af maskinerne, før der kunne trykkes på knappen, og linjen kunne gå i gang.

Nu er det en mere simpel proces.

Der kommer en ordre ind. Den bliver planlagt til en bestemt dag. Så indstiller maskinerne sig helt automatisk via virksomhedens MES-software, (Manufacturing Execution System).

- Anlæggene indstiller sig automatisk efter, hvilken ordre, der skal produceres, fortæller adm. direktør Kasper Lundsgaard Sørensen.

Det eneste medarbejderne skal sørge for er, at der er de rigtige varenumre klar til en ny produktion.

Det har krævet nye, moderne PLC’er til at styre de eksisterende produktionslinjer og et MES-system til at holde styr på alle data om produkter og produktion.

Produktionen glider
Digitaliseringen af produktionslinjerne har ikke bare gjort omstillingerne hurtige. Det har nærmest gjort dem usynlige. Produktionslinjerne kan nemlig omstille sig fra den ene madras til den anden. Så produktionen kan glide uanset, at der skiftes produkter.

- Tidligere skulle vi tømme en hel produktionslinje for produkter, før vi kunne komme i gang med en ny produktion, fortæller teknologichef Kevin Lund.

Digitaliseringen har blandt andet krævet, at medarbejderne har måttet nedskrive præcis, hvordan de har gennemført forskellige produktioner.

- Vi har skullet samle vores viden i en database, og vi har haft meget sparring med de enkelte operatører om, hvad de egentlig gør. Det var ikke alle vigtige faktorer, som var nedskrevet i forvejen, fortæller Kevin Lund.

70 produkter
Omstilllingstider betyder meget hos DanFoam, hvor der produceres madrasser i mange forskellige mål.

- Der er stor forskel på de efterspurgte madrasmål i Skandinavien, England og i Sydeuropa. Vi producerer også til Asien og Australien. Det betyder, at vi ud af den samme madrastype fremstiller mere end 70 forskellige længder og bredder. Når MES-systemet nu kan håndtere det, så fjerner vi en masse arbejde fra medarbejderne, siger Kasper L. Sørensen.

Digitaliseringen startede for fire år siden, og de store produktionslinjer er nu fuldt koblet op til MES-systemet.

- Vi er færdige med de store kerneprocesser. Men der er en del af de mindre anlæg, som ikke er koblet op til MES-systemet, og hvor det heller ikke betyder så meget, siger Kevin Lund.

- De enkelte produktionslinjer er digitaliseret, siger Kasper L. Sørensen, og det næste step kan være at vi får koblet alle led i processen sammen.

- Ja, vi kan godt overveje mobile robotter til at køre skummadrasser fra anlæg til anlæg. Som det er i dag, er det medarbejdere, der kører tingene rundt med gaffeltrucks, siger Kevin Lund. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094