23948sdkhjf

EPS-aftale sætter fut i produktionen af letbeton

Det sjællandske producent af letbeton Galaxe i Holbæk har landet en aftale med Affaldplus, der skal sikre dem en lind strøm af brugt EPS til deres produktion af letbetonmateriale.

Det skriver AffaldPlus i en pressemeddelelse.

Galaxe fremstiller produktet Thermozell, hvor grus er erstattet med genanvendte EPS-kugler.

Særskilt EPS-indsamling
Nu starter AffaldPlus en indsamling af EPS på indledningsvist tre af kommunens genbrugspladser og kører materialet direkte til produktionen i Holbæk.

På længere sigt skal samtlige 20 genbrugspladser i kommunen have en særskilt indsamling af EPS til Galaxe.

Galaxe har i tilgift lovet at etablere et produktionsanlæg i en af de kommuner, der ejer AffaldPlus. Det skaber både arbejdspladser til området og reducerer transportomkostninger til og fra genbrugspladsen.

- Vi er rigtig glade for aftalen med AffaldPlus, så vi kan få den volumen, der skal til for at fortsætte den vækst, vi har. Vi får flere og flere opgaver, og vi er nødt til at udvide kapaciteten. Og det giver ikke mening at køre flamingoen fra Næs­tved eller andre steder i området til Holbæk, fordi det er for lang en transport, så vi bygger et produktionsanlæg i Næs­tved, fortæller Hans Rasmussen, direktør i Galaxe A/S.

Aftalen betyder, at Galaxe kan øge kapaciteten i deres produktion. 

- Lige nu kan vi næsten ikke få nok flamingo til vores produktion. Derfor er vi rigtig glade for at kunne aftage flamingo fra AffaldPlus. Og vi glæder os til at kunne udvide vores produktionsfaciliteter på Sjælland, siger Hans Rasmussen. 

EPS står for ekspanderet polystyren, men er bedre kendt under navnet flamingo.

AffaldPlus er ejet af kommunerne Faxe, Ringsted, Næstved, Slagelse, Sorø og Vordingborg Kommuner. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063