23948sdkhjf

Mindeord for Børge Kousholt, tidligere formand for Plastindustrien

Tidligere bestyrelsesformand for Plastindustrien – Børge Kousholt – er gået bort i en alder af 84 år.

Mindeord skrevet af Plastindustrien.

Den 3. juli sov den tidligere produktionsdirektør i Lego Koncernen og forhenværende bestyrelsesformand i Plastindustrien, Børge Kousholt, stille ind i en alder af 84 år.

Børge Kousholt blev ansat i Lego Koncernen i år 1969, hvor han med en ingeniøruddannelse og en baggrund som maskinarbejder hurtigt blev udpeget til at stå for driften af et nyt støberi.

Den absolut største milepæl i Børge Kousholts organisatoriske virke var sammenlægningen af Plast-Industriens Arbejdsgiverforening og Plast-Sammenslutningen til brancheforeningen Plastindustrien, der blev en realitet ved årsskiftet 1987/1988.

Efterfølgende blev Børge Kousholt udpeget som bestyrelsesformand for Plastindustrien.

Uddannelsesområdet var Børge Kousholts hjertebarn, og han var i en længere årrække primus motor i udviklingen af egentlige plastuddannelser i Danmark som eksempelvis plastmageruddannelsen på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.

Børge Kousholt var i spidsen for Plastindustriens bestyrelse frem til år 1995, hvor han i stedet blev udpeget som næstformand og afløst på formandsposten af Mogens Boyter (Pressalit).

I år 1997 blev Børge Kousholt tildelt Plastprisen for sin langvarige og energiske indsats i foreningsarbejdet.

Børge Kousholt har bl.a. også varetaget hvervet som bestyrelsesmedlem for Fonden for Billund Vandrerhjem og været aktiv i boldklubben B1909.

Bisættelsen af Børge Kousholt fandt sted fra Grene Kirke den 10. juli.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078