23948sdkhjf

Det nye pantsystem starter mandag

På mandag træder udvidelsen af pantsystemet i kraft, så der fremover også er pantmærker på flasker med juice, saft, most og smoothies.

Indfasningen af pantmærker sker løbende, så butikkerne har mulighed for at komme til bunds i deres eksisterende lagre. Fra 1. november er det ikke længere tilladt for producenterne at sætte produkterne på markedet uden pant.

Det oplyser Dansk Retursystem i en pressemeddelelse.

Udvidelsen af pantordningen betyder, at 52 millioner ekstra enheder skal igennem Dansk Retursystem.

Fra flaske til flaske
Pantsystemet har som mål, at en flaske skal blive til en ny flaske, og en dåse skal blive til en ny dåse. Sker det, holder man dem i et lukket kredsløb, hvor materialerne bliver ved med at leve op til de høje krav, der er til fødevareemballager.

I det lukkede kredsløb kan man blive ved med at smelte den samme plastikflaske om til en nye flaske igen og igen. Det samme gælder aluminiumsdåser og glasflasker.

- Pantsystemet er en afprøvet og velfungerende metode til at genanvende materialer som glas, aluminium og plastik, og udvidelsen af pantsystemet vil både spare klimaet for både CO2 og reducere udvinding af nye jomfruelige råstoffer, afslutter Heidi Schütt Larsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078