23948sdkhjf

Drustrup rækker hånden ud til udsatte unge på jobjagt

FOLKEMØDE: Fredag deltog plastindustriens direktør Thomas Drustrup i en paneldebat, der diskuterede, hvordan man bedst hjælper udsatte unge i arbejde.

- I plastindustrien vil vil gerne have unge, der er gået både den ene, den anden, den tredje og måske den fjerde vej. Vi har i den grad behov for hænder. For unge - og for ældre - der møder ind om morgenen og yder en indsats. Vi har 30 procent ufaglært arbejdskraft i plastindustrien, og jeg er sikker på, at vi også kan finde en plads til dig, Mikkel og de andre unge, der har behov for en udstrakt hånd, sagde Drustrup blandt andet - med henvisning til den unge Mikkel Kubel, ung og elev på TAMU, der har tilrettelagt eftermiddagens debat.

Drustrup lægger ikke skjul på, at Plastindustrien ligesom resten af industrien skriger på arbejdskraft. Og at den arbejdskraft gerne må være ufaglært før den eventuelt bliver faglært, når de unge finder sig til rette i en virksomhed.

Panelet bestod af:
  • Hanne Fischer, Direktør, FGU Vestegnen
  • Claus Jørgensen, Kommunikationsrådgiver, Renommé Kommunikation
  • Nicolaj Ejler, Partner, Realize
  • Mikkel Kubel, Elev, TAMU
  • Nanna Højlund, Næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation
  • Thomas Drustrup, Adm. Direktør, Plastindustrien
  • Peter Staun Kastholm, Direktør, TAMU

Nogen skal finde sig til rette
I debatten blev der blandt andet lagt vægt på kortere erhvervsuddannelser og ikke mindst en accept af, at nogen unge har brug for at komme i arbejde og finde sig til rette i det først. Og dernæst kan man tage sig en uddannelse.

Hele debatten tager afsæt i problematikken i, at selvom det går godt med beskæftigelsen, står mange unge uden ressourcer til at komme ind på arbejdsmarkedet. De har stødt panden mod en mur for mange gange. Og har mødt lidt for mange nederlag i skoleregi.

Mikkel Kubel fortæller, at han er vokset op med en mor som misbruger og har selv haft et misbrug - og i øvrigt været igennem adskillige ungdomsuddannelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094