23948sdkhjf

Kohberg tester kasser af genbrugte fiskenet

I mere end 20 år har brødproducenten Kohbergs plastkasser været lavet af 100 procent genbrugsplast. Nu går det danskejede bageri skridtet videre og tester nye kasser, der blandt andet består af 50 procent plast fra brugte fiskenet.

Det fortæller Kohberg i en pressemeddelelse.

- Vores gode, solide plastikkasser, som Kohbergs brød bliver leveret i, har i mere end 20 år været lavet udelukkende af genbrugsplast – faktisk har det været sådan, så længe nogen i virksomheden kan huske. Men vi vil gerne gøre endnu mere, og derfor tester vi i øjeblikket en ny, spændende type kasser, hvor brugte fiskenet udgør halvdelen af materialet, siger Carsten Pedersen, der er såkaldt Head of Group Procurement i Kohberg Bakery Group.

Kohberg genkøber hvert år 80.000 kasser til virksomhedens mange brød og wienerbrød. Det er derfor en stor beslutning at skifte til de nye plastklasser, der består af 50 procent genbrugsplast og 50 procent brugte fiskenet.

- Det er fiskenet, der enten ville være blevet brændt eller efterladt i havet, så vi er meget spændte på de nye kasser. Men det er vigtigt, at vi tester dem grundigt, før de bliver implementeret. Kasserne skal selvfølgelig være lige så gode som vores nuværende, når det gælder faktorer som sikkerhed og holdbarhed, siger Carsten Pedersen.

De nye kasser har samme form og størrelse som Kohbergs nuværende kasser. En form, der passer perfekt ind på en palle, og som er optimeret til transport af brødene.

Kohberg har også undersøgt, hvordan virksomhedens bagerier kan spare på plastforbruget. Der findes ikke brugbare alternativer til plast som emballage om brødene, men Kohberg vil optimere forbruget, så virksomheden ikke bruger mere plast end nødvendigt.

- Vi er ved at skifte til en anden plasttype, der er otrte procent tyndere, og samtidig har vi undersøgt, hvordan vi kan lave mindre kanter og hjørner på poserne. Vi bruger de nye poser på alle vores krydderboller, og vi planlægger også at rulle det ud på vores toast- og sandwichbrød. Det svarer til 32 millioner poser årligt – og på den måde kan plastbesparelsen måles i ton, siger Carsten Pedersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142