23948sdkhjf

Rotationsstøber leverer 32 kvindeurinaler til festivalsæsonen

Rotationsstøberen Dan Hill Plast i Hornsyld har netop afsluttet en opgave af de mere specielle.

De har leveret 32 såkaldte kvindeurinaler, der har prydet det netop overståede Distortion i København, og også skal ud at stå ved Street Food på Refshaleøen samt på årets Roskilde Festival og Smukfest.

Det oplyser Dan Hill Plast i en pressemeddelelse. 

Perfekt til plast
Kvindeurinalet er udviklet i samarbejde mellem Dan Hill Plast og arkikterne Gina Terry Carolina Périer og Alexander Højland Egebjerg fra firmaet Lapee International Aps.

Urinalerne er s-formede og rummer tre aflukker, hvori der hvert sted er placeret et urinal uden toiletbræt, hvor kvinden kan skræve hen over og træde af på naturens vegne.

Direktør i Dan Hill Plast Peder Madsen kunne hurtigt se, at emnerne egnede sig til fremstilling i plast, og at rotationsstøbning ville være den ideelle fremstillingsproces.

Støbningen foregår ved, at farvet granulat hældes i en form, der varmes op, mens den roterer. På den måde fordeler den smeltede plast sig jævnt formen og giver produktet en ensartet overflade og jævn tykkelse.

Ideen bag
Ideen til kvindeurinalet opstod i forbindelse med at de to arkitekters frivillige arkitektarbejde på Roskilde Festivalen.

Her oplevede de, at mens mænd hurtig kunne stille tissetrangen på talrige pissoirs, så skulle kvinder så i lange køer til toiletter eller tisse bag buske.

Og dermed var ideen til en tilsvarende hurtig løsning til kvinder født.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.488