23948sdkhjf

Lego kører op mod 50 kopisager om året

Det er desværre ikke en nyhed, at legetøjsgiganten Lego fra tid til anden må køre retssager mod virksomheder, der ulovligt kopierer de farverige klodser.

Faktisk er Lego indblandet i 25 til 50 retssager om året, der handler om ulovlige kopieringer af Legos produkter.

Det skriver Børsen.

Lepin er en af de kinesiske kæder, der senest har måtte betale Lego for krænkelse af ophavsretten, fordi det kinesiske selskab havde produceret Star Wars legetøj, der til forveksling lignede Legos.

- ­Vi har ikke set en nedgang i antal af sager. Det håber jeg kommer, siger Peter Thorslund Kjær, der er vicedirektør i Legos afdeling for juridiske anliggender.

Han fortæller, at en stor del af roden til problemet ligger i nethandlen, der gør distributionen af ulovlige produkter nem, hurtig og dermed sværere at få has på.

- Vi ser i dag at internettet giver en mulighed for udbredelse af de her produkter som aldrig før. E-handelsplatformene giver adgang til hurtig og meget, meget vidtstrakt formidling. Det er nok den egentlige forskel fra i dag og tidligere, hvor produkterne blev kørt ud med lastbiler, og så sat ind på hylderne i supermarkeder eller på loppemarkeder, forklarer han.

Kilde: https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11