23948sdkhjf

Verdenspremiere på rullende plastlaboratorium

Plast Lab on Wheels er så vidt vides verdens første transportable plastiklaboratorium og er udviklet af ungdomsskolen i Odense, UngOdense. Efter trekvart års udvikling blev det tirsdag indviet af 7.A på Risingskolen, der arbejder med plastikaffald som en brugbar ressource.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Kort beskrevet er Plast Lab on Wheels et transportabelt laboratorium, der får sin energi fra solceller, en vindmølle og brugt fritureolie. Eleverne indsamler selv det umiddelbare værdiløse plastik og sorterer det efter bestemte kriterier.

Det udvalgte plastikaffald, der kan genanvendes, bliver derefter vasket og smeltet, så det til sidst kan bruges i maskinens 3D-printer og trykstøber - og ender altså som et nyt produkt. Da laboratoriet er bygget på en trailer, kan det komme rundt til kommunens forskellige skoler eller udstationeres ved relevante arrangementer i byen.

Ligner en Georg-Georgløs-maskine
Som en anden Georg Georgløs har en af UngOdenses projektmedarbejdere, Anders Michelsen, været idémanden bag det nye plastiklaboratorium, Plast Lab on Wheels. Han er spændt på at se stregerne på papir blive til virkelighed.

- Vores erfaring med undervisning i bæredygtighed i UngOdense er, at jo mere jordnært det er - jo mere bliver eleverne optaget af, hvordan de selv kan gøre en forskel for miljøet. Plast Lab on Wheels kan give børn og unge en unik indsigt i omdannelsen af plastaffald til en ny ressource. Jeg er spændt på at se deres engagement, efterhånden som Plast Lab on Wheels kommer rundt til de forskellige skoler, siger Anders Michelsen.

Plast Lab on Wheels vil fremover indgå i UngOdenses projekt, "Læring for fremtiden", som omhandler forskellige læringsforløb om bæredygtighed, samarbejde med virksomheder og også snart en Festival for Fremtiden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078