23948sdkhjf

Kinesisk politi afslører falsk Lego-produktion for millioner

Politiet i Kina har anholdt fire personer, der alle mistænkes for at stå bag en omfattende produktion af Lego-kopivarer.

Det skal være sket hos selskabet, der kalder sig for Lepin.

Lepin har lavet legetøj til en værdi af omkring 30 millioner dollar - svarende til cirka 200 millioner kroner. Selskabets produkter er i høj grad identiske med de ikoniske danske Lego-klodser.

Anholdelserne skete i forbindelse med en ransagning af Lepins virksomhed.

Lepin har kopieret Legos tegninger og produceret sine egne kopier på en fabrik i Shenzhen i det sydlige Kina. Klodserne er blevet solgt i hele Kina.

Billeder af de kinesiske produkter viser blandt andet en æske med en kopi af Legos "Star Wars"-inspirerede legetøj. I øverste venstre hjørne er Lepin på rød baggrund skrevet med runde bogstaver på samme måde som Lego. 

I stedet for "Star Wars" står der "Star Wnrs" på Lepins æske.

Tilbage i november sidste år vandt den danske legetøjsgigant Lego en stor sag om kopivarer fra netop Lepin.

En domstol i Yuexiu-distriktet i byen Guangzhou besluttede dengang, at fire virksomheder havde "overtrådt Lego Groups ophavsret og foretaget uretmæssig konkurrence ved at distribuere byggeklodser af mærket Lepin".

Domstolen beordrede virksomhederne til øjeblikkeligt at indstille produktionen, salget og markedsføringen af kopivarerne.

Alligevel er produktionen dog øjensynligt fortsat, hvilket tirsdag fik politiet til at rykke ind i Lepins lokaler tirsdag.

Dommen i november betød blandt andet, at de fire kinesiske virksomheder skulle betale Lego - der er en forkortelse af "Leg godt" - cirka 4,3 millioner kroner i tabt fortjeneste.

Kilde: /ritzau/AFP

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063