23948sdkhjf

Pulverisering af dæk booster Genans regnskab

Den danske genanvendelsesvirksomhed Genan er kommet ud af 2018 med en rekordhøj omsætning på 341,2 millioner kroner. Det svarer til en vækst på godt 20 millioner kroner sammenlignet med 2017.

Driften gav i 2018 et overskud på 75,4 millioner kroner (EBITDA) svarende til en stigning på 25 procent i forhold til 2017. Resultat efter finansielle poster blev på 39 millioner kroner (EBT), og det er en fordobling sammenlignet med 2017.

- Der er ingen tvivl om, at Genan har en stigende berettigelse i en verden med stadigt flere og større miljøudfordringer. I Danmark kan det virke uforståeligt, at en stor andel af de 20 millioner tons brugte dæk på verdensplan hvert år enten afbrændes eller deponeres. Men viljen til forandring, til miljøets bedste, er hastigt voksende, og her kan vi hos Genan gøre en stor forskel, forklarer koncerndirektør Poul Steen Rasmussen.

Han medgiver, at Genan har været igennem nogle hårde år, blandt andet på grund af den meget omtalte svindelsag med den nu dømte stifter Bent A. Nielsen.

- Men vi arbejder hver dag på at udvikle tingene til det bedre, og vores nøgletal vidner om, at det lykkes. Potentialet er stort, og vi vil fortsat udvikle både kerneforretning og nye produkter, der kan øge top- og bundlinjen, siger direktøren.

Poul Steen Rasmussen tilføjer, at det forpligter at være størst i verden på sit felt.

- Vi skal være branchens frontløbere gennem udvikling af nye genanvendelsesmetoder og anvendelsesmuligheder for gummigranulat og -pulver, siger han.

Genan har de seneste år flyttet fokus fra restrukturering til konsolidering og vækst - og har i dag en egenkapital, eksklusive minoriteter, på 334 millioner kroner. Det svarer til en soliditetsgrad på 49 procent.

I 2019 forventer Genan en omsætning og et resultat på niveau med 2018, blandt andet efter opkøb af Portugals største dækgenvindingsvirksomhed, BioSafe, med en årlig produktionskapacitet på 25.000 tons dæk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.174