23948sdkhjf

Lego-familie skyder trecifret millionbeløb i metalvirksomhed

Det familieejede investeringsselskab Kirk Kapital køber en tredjedel af det danske selskab Scanmetals, som har specialiseret sig i at udvinde metaller fra asken fra forbrændingsanlæg. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Transaktionen tilfører Scanmetals yderligere kapital, der skal bidrage til virksomhedens igangværende ekspansion i Danmark og udlandet.

CEO i Kirk Kapital, Kim Gulstad, kalder aftalen med Scanmetals for et skoleeksempel på, hvordan Kirk Kapital gerne vil investere i virksomheder.

- Scanmetals-transaktionen er et glimrende eksempel på vores unikke partnerskabsstrategi. I denne situation indgår vi et partnerskab med en veldrevet, ejerledet virksomhed med et stort vækstpotentiale. Vi mener, at Scanmetals kompetence og innovative løsninger er essentielle i et effektivt genbrugssystem. Vores vision er, at Scanmetals vil sætte Danmark på landkortet som en førende nation inden for genudvinding af metaller, siger Kim Gulstad, der fortæller, at den præcise købspris ikke bliver offentliggjort.

- Men det drejer sig om et mindre trecifret millionbeløb, siger Kim Gulstad.

Ejvind Pedersen, der er grundlægger og administrerende direktør i Scanmetals, beholder sammen med resten af ledelsen i selskabet og de øvrige grundlæggere af Scanmetals to tredjedele af ejerskabet i virksomheden efter transaktionen. Ejvind Pedersen glæder sig over at få Kirk Kapital ind i ejerkredsen.

- Jeg grundlagde Scanmetals i sommeren 2009 baseret på en innovativ proces til udvinding af metaller fra forbrændingsaffald. Lige siden har vi oplevet en enorm efterspørgsel på de ydelser, vi tilbyder. I 2016 tog vi et stort spring fremad, da vi besluttede os for at åbne et anlæg i England.

Investeringen fra Kirk Kapital er en milepæl, og jeg ser frem til at fortsætte Scanmetals vækst i Europa sammen med Kirk Kapital som aktionær og samarbejdspartner, siger Ejvind Pedersen.

Scanmetals er på nuværende tidspunkt ved at udvide sine faciliteter i Danmark. Udvidelsen forventes færdiggjort i tredje kvartal 2019. Efter udvidelsen vil Scanmetals være i stand til at udvinde mere end 30.000 tons metal fra forbrændingsaffald hvert år. Udover anlægget i Slagelse har Scanmetals også et anlæg i Birmingham.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094