23948sdkhjf

Industriens Fond retter fokus mod mindre virksomheder

Industriens Fond uddelte 250 mio. kr. i 2018 til 50 projekter. I 2019 forventes samme beløb sendt i omløb, og fokus rettes som del af ny strategi i højere grad mod et teknologløft af mindre og mellemstore virksomheder

Industriens Fond uddelte sidste år 255,5 mio. kroner til 50 nye projekter, der alle skal styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Det viser fondens årsregnskab og årsberetning for 2018, som netop er udkommet. I 2019 forventer fonden også at uddele op mod en kvart mia. kr.

Som en del af fondens nye strategi fortsætter arbejdet med at understøtte udviklingen af industriens konkurrenceevne, men fokus drejes. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

- Fonden kommer i stigende grad til at fokusere på mindre og mellemstore virksomheder. De kan udnytte nye teknologier og innovative løsninger i større omfang, end vi ser det i dag, og så kan de i højere grad tage del i den globale økonomi, både når det gælder eksport, men også i forhold til at få adgang til ny viden og relevante kompetencer. Det kan og skal fonden hjælpe yderligere med i de kommende år, siger Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand i Industriens Fond

Mange nye projekter
50 nye projekter blev sat i søen i løbet af det forgangne år, hvor fonden også fik ny direktør i form af Thomas Hofman-Bang.

Uddelingerne skete blandt andet på baggrund af temaindkaldelser.

- Industriens Fond har sat mange nye projekter i gang. Uddannelses- og dannelsesprojektet Ultra:bit, et nyt bredt initiativ om servitization, og nye iværksættertiltag med fokus på blandt andet byudvikling, det maritime Danmark og rumteknologi. Bare for at nævne et par eksempler. Nu bliver det vigtigt hele tiden at evaluere, hvordan det går med projekterne, og hvilke positive forandringer de forhåbentlig fører med sig for danske virksomheder. Det kommer vi til at fokusere meget på, siger Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør i Industriens Fond.

Han peger ligeledes på, at globalt orienterede partnerskabsprojekter, eksport og blockchain-teknologien er emner, der kommer til at fylde en hel del hos Industriens Fond gennem 2019.

Investeringer gav solidt minus
Industriens Fond fik for 2018 et årsresultat på -183,2 mio. kr. Resultatet betragtes som utilfredsstillende og skyldes først og fremmest et svært fjerde kvartal på aktiemarkedet.

- Industriens Fond har en investeringsstrategi med en risikoprofil, der sigter på at give et langsigtet afkast til understøttelse af en årlig uddelingsramme i niveauet 250 mio. kr. I 2018 udviste markedet for specielt globale aktier en væsentlig negativ udvikling, hvilket i væsentlig grad påvirkede det samlede realiserede afkast. Det ændrer dog ikke i fondens uddelingsambitioner, og målet er derfor også at uddele i omegnen af 250 mio. kr. i 2019, siger Thomas Hofman-Bang.

Industriens Fonds årsrapport og årsberetning kan læses på fondens hjemmeside. Det samme gør sig gældende for den nye strategi og den tilhørende uddelingspolitik.

Link til Industriens Fond her

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079