23948sdkhjf

Plastmagerelever boltrer sig med aflagt Lego-hardware

Plastmagereleverne på Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten har fået nyt udstyr at øve sig på i undervisningen.

Lego har givet uddannelsen en maskine til tre-komponent sprøjtestøbning, så eleverne fra skolebænken kan få kendskab til en støbemetode, der bliver mere og mere almindelig i plastbranchen.

Det skriver Den Jydske Haandværkerskole på sin hjemmeside.

- Med den nye sprøjtestøbemaskine møder eleverne her på skolen noget avanceret og spændende udstyr, og arbejdet med flerkomponentstøbning giver dem en større kompetenceprofil i forhold til fremtidig beskæftigelse”, siger underviser Troels Nymark Pedersen fra plastafdelingen.

Sprøjtestøbemaskinen er af mærket Engel har været testmaskine hos Lego anvendt i et større teknologi- og procesudviklingsforløb.

Efterfølgende blev maskinen udfaset. Det kom Den jydske Haandværkerskole til gode, at maskinen umiddelbart ikke passede ind i rækkerne af sprøjtestøbemaskiner i Legos produktionshaller.

- Takket være vores mangeårige gode samarbejde med Lego, kunne vi overtage maskinen til en fornuftig pris, siger Troels Nymark Pedersen.

Fakta om plastsprøjtemaskinen:

  • Fabrikat: Engel
  • 3-komponent sprøjtestøbemaskine
  • Lukkekraft 90 tons

Der kan støbes større emner, eller der kan støbes flere emner samtidig, hvor forskellige komponenter inden for materialer og farver indgår.

Med maskinen følger tre værktøjer, som Lego stiller til rådighed, så eleverne oplever at kunne udnytte maskinens kapacitet fuldt ud. Maskinen har en større lukkekraft end skolens andre maskiner, og det betyder en øget mulighed for at arbejde med andre værktøjer end hidtil.

Kilde: https://djhhadsten.dk/nyheder/lego-sproj...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078