23948sdkhjf

Quantafuel sikrer sig leverandør af plastaffald

Den norskfunderede virksomhed Quantafuel, der til sommer vil omdanne plastaffald til syntestisk diesel i et anlæg i Skive, har landet en aftale med en leverandør af plastaffald.

Der er tale det norske firma Geminor, der håndterer affald til genanvendelse og har afdelinger i England og hele Skandinavien.

- Hvert år skal Europa skille sig af med millioner af tons plastaffald, så adgangen til plastik er enorm. Vores udfordring er at få en stabil tilførsel af højkvalitets ikke-genanvendeligt plastaffald, så mængderne kan blive tilfredsstillende og slutproduktet af god kvalitet. Det er vigtigt for os at have international adgang til gode plastmaterialer, og i den henseende bliver Geminor en vigtig partner, siger Thomas Steenbuch Theraldsen, der er Chief Commercial Officer i Quantafuel.

Også Geminor ser frem til samarbejdet

- Quantafuels produktion er banebrydende og er en industri, vi gerne vil være en del af. Vores opgave bliver at få de affaldshåndterende selskaber i verden til at forstå Quantafuels krav til kvalitet og håndtering af plastaffald, siger Ralf Schopwinkel, der er Central Operating Officer hos Geminor.

Anlægget i Skive vil kunne omdanne 20.000 ton plastaffald hvert år. Det tal forventes tredoblet over en periode på tre år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453