23948sdkhjf

Politikerbesøg hos Aage Vestergaard Larsen

Et enigt Folketing har netop vedtaget den første danske plasthandlingsplan, og offentligheden har som aldrig før fokus på at debattere øget genanvendelse og plast generelt.

Derfor var der mange aktuelle anledninger til, at det nordjyske folketingsmedlem Ane Halsboe-Jørgensen den 18. marts var på besøg hos genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager.

Virksomheden – som beskæftiger over 50 medarbejdere – har i mere end 45 år specialiseret sig i genanvendelse og regenerering af plastmaterialer. Ligeledes er Aage Vestergaard Larsen A/S ikke bleg for at blande sig i debatten om øget genanvendelse, og det var derfor også det primære tema under besøget, som bl.a. bød på rundtur i produktionen og i virksomhedens laboratorium.

- Vi har brug for plast i vores hverdag, men vores forbrug er voldsomt, og vi er nødt til at genanvende mere. Derfor er vi heldige at have et firma som Aage Vestergaard Larsen A/S Vestergaard Larsen, der går foran i det arbejde. Virksomheden har selvfølgelig fokus på at tjene penge, men de er samtidig også drevet af at gøre en forskel, fortæller folketingsmedlem Ane Halsboe-Jørgensen, der er opstillet for Socialdemokraterne i Nordjyllands Storkreds.

Franz Cuculiza, der er direktør i Aage Vestergaard Larsen A/S har åbenlyst deltaget i debatten om plasthandlingsplanen, og han er glad for besøget fra Folketinget.

- Vi sætter stor pris på besøget fra Ane Halsboe-Jørgensen, hvor vi fik en rigtig god og konstruktiv snak omkring plast. Folketinget har vedtaget en ny plasthandlingsplan, og den er et skridt i den rigtige retning, siger Franz Cuculiza.

Han efterlyser dog, at der i planen kommer mere fokus på plastaffald fra byggeriet i stedet for hustandsaffaldet.

- Vi støtter særligt op om, at der skal være mere fokus på plastgenanvendelse i landbrug, byggeri og detailhandel. Netop i disse sektorer er der store mængder plast i høj kvalitet, som vi i dag forbrænder i stedet for at genanvende. I Danmark genanvender vi årligt i omegnen af 50.000 tons plastaffald ud af et potentiale på 325.000 tons.

Besøget hos Aage Vestergaard Larsen A/S blev gennemført i samarbejde med brancheorganisationen Plastindustrien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.289