23948sdkhjf

Induflex' direktør: Det er med vilje, vi har fart på

2019 er året, hvor Induflex kan fejre 30 års jubilæum, og for første gang i virksomhedens historie kører butikken med en direktør hentet udenfor familien Larsen.

1. august tiltrådte Jeppe Ingemann Lyng posten som administrerende direktør for virksomheden i Støvring, og hans opgave bliver at lede Induflex videre ud af den vej, der står i vækstens og udviklingens tegn.

- Det er en stor udfordring at overtage ledelsen i en familievirksomhed, hvor familien stadig er med. Virksomheden er vokset og er blevet mere kompleks, og det kræver en anden type ledelse, siger Jeppe Ingemann Lyng, der nu kan fejre et halvt år i chefstolen.

Både mor Lis Larsen og søn Rico Larsen bliver i virksomheden. Rico Larsen skal fremadrettet have fokus på indkøb som sit fokusområde og Lis bruger hendes mangeårige erfaringer på kvalitetssikring af ordrebehandlingen.

Kendte virksomheden indefra
Jeppe Ingemann Lyng er uddannet sociolog og kommer til Induflex med erfaring fra Rebild Kommune, hvor han har rådgivet virksomheder og iværksættere om blandt andet drift og ledelse.

Det er også den vej omkring, at han er kommet i kontakt med Induflex, fordi han har været rådgiver på sidelinjen af den udvikling, som Induflex har været igennem i de seneste par år.

Dermed kendte han virksomheden allerede inden, han skrev under på ansættelseskontrakten.

- Jeg sagde ja til jobbet, fordi Induflex allerede er i gang med et væksteventyr, men kræver modernisering for at komme videre. Det er en stor udfordring at få lov at gentænke en forretning, der har meget tradition med sig, men samtidig er vokset ud af strukturen som familievirksomhed. Den proces vil jeg gerne være en del af, siger Jeppe Ingemann Lyng.

Passe på med overvækst
Og Jeppe Ingemann Lyng har haft travlt i de første seks måneder af sin ansættelse.
Planen har været at starte forandringsprocessen i andet halvår af 2018 og køre den i mål i 2019. Blandt andet har den nyslåede direktør nået at justere på salgsprocessen, så der bliver en kortere vej fra ordren tikker ind, til kunden har produkterne i hånden.

- Det er med vilje, at vi har haft så meget fart på her i starten. Som ordreproducerende virksomhed har vi et bredte spektrum af kunder, der danner et lige så bredt spektrum af produkter i porteføljen. Hvis man gør processen fra ordre til produkt kortere, bliver vi bedre til at gå den kompleksitet i møde og kan få flere ordre igennem systemet, forklarer han.

Forandringen kræver også et nærmere kig på organisationsdiagrammet. Blandt andet har virksomheden netop indsat et ekstra led i form af produktions teknisk assistent, PTA, mellem salg og produktion, der skal holde hånden under den nye måde at eksekvere på.

Men selvom der har været fart på og forandringerne så småt pibler frem, så vokser træerne ikke ind i himlen hos lilla virksomhed i Støvrings industrikvarter.

- Vi skal have vækst, men vi skal selvfølgelig passe på med ikke at overvækste. Målet er at lande på et leje, vi kan opretholde, hvis konjunkturen dykker igen, uden at skulle ændre alt for meget på medarbejderstaben, siger Jeppe Ingemann Lyng.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141