23948sdkhjf

300 millioner kroners anlæg på vej: Dæk får nyt liv på Nyborg Havn

Den danske virksomhed Elysium Nordic arbejder på at opføre et nyt genanvendelsesanlæg til bildæk på Nyborg Havn.

Anlægget vil som et af de første være i stand til at genvinde materialet carbon black, som er et oliebaseret produkt, der findes i blandt andet dæk og andre gummibaserede materialer.

Efter planen vil anlægget stå færdigt i 2021, hvor det vil beskæftige omkring 30 medarbejdere.

Anlægget kommer til at koste i omegenet af 300 millioner kroner, skriver ADP, der ejer og driver havnen i Nyborg i en pressemeddelse.

Vi ønsker at være med til at skabe en mere cirkulær og dermed langt mere bæredygtig og økonomisk fornuftig tilgang til håndteringen af udtjente dæk. Med dette anlæg har vi taget det første skridt, siger Jens Elton Andersen, der er administrerende direktør for WindSpace A/S, som står for Elysium Nordics genanvendelsesprojekt.

Dæk til døren
Placeringen på Nyborg Havn er ingen tilfældighed. Havnens centrale placering giver nogle logistiske fordele, hvor Elysium Nordic kan få sejlet dæk lige til døren og efterfølgende let kan transportere de genvundne materialer til kunder via motorvejsnettet.

- ADP har i løbet af de seneste år tiltrukket flere nye virksomheder til byen, som har skabt vækst og arbejdspladser. Det betyder meget for en by som Nyborg, og derfor glæder det os, at vi gennem en stor indsats og rådgivning er lykkedes med at tiltrække Elysium Nordic, siger Rune D. Rasmussen, der er CCO i ADP.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109