23948sdkhjf

Plastindustrien: Plasthandlingsplanen skaber et godt udgangspunkt for øget genanvendelse

Et enigt Folketing står nu bag regeringens plasthandlingsplan, der igennem et forhandlingsforløb er blevet suppleret med 11 yderligere initiativer.

Det mest vidtrækkende forslag, der nu bliver til virkelighed, er, at indføre fælles ordninger for sortering og indsamling af plastaffald hos de danske husholdninger.

Hos Plastindustrien vækker det glæde, da brancheorganisationen i en årrække har argumenteret for, at en ensretning af affaldsindsamlingen på tværs af kommunegrænserne øger plastgenanvendelsen.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, udtaler:

- Det er simpelthen en stopklods for den cirkulære økonomi, når 98 kommuner selv kan indrette affaldsindsamlingen. I nogle kommuner har forbrugeren mulighed for at sortere forskellige plasttyper, mens det andre steder slet ikke er muligt at sortere plast. Det betyder helt konkret, at mængderne bliver for forskellige, for små og i for dårlig kvalitet. Vi tror på, at indholdet i plasthandlingsplanen trækker i den rigtige retning, og det skaber et solidt grundlag for øget genanvendelse i en højere kvalitet.  

Han fortsætter:  

- Danske plastvirksomheder vil gerne bruge mere genanvendt plast, og en helt naturlig forudsætning for den udvikling er, at der er nok genanvendeligt materiale til rådighed i en tilpas høj kvalitet. Vi håber derfor, at plasthandlingsplanen medfører nogle håndfaste krav til kommunerne, som aftagerne af plastråvaren kan være med til at definere. Hvis vi skal lede efter hår i suppen, så er det, at planen ikke sætter en klar tidsfrist for, hvornår ensretningen skal være gennemført, og at vi er bekymrede over, hvorvidt der følger nok finansiering med planen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093