23948sdkhjf

Hurra! Duplo-klodsen fylder et halvt århundrede

Det er præcis 50 år siden, Lego præsenterede sin store klods til små hænder: Duplo-klodsen.

I dag, den 29. januar, fejrer Lego den runde fødselsdag og de fem årtier, der er gået, siden Lego Duplo i 1969 så dagens lys.

Duplo kommer af ‘duplex’, der betyder, ’dobbelt’ på latin. Duploklodsen blev første gang udgivet med navnet på kasserne til sæt nr. 510 and nr.. 511 - hvis man er en nørd efter detaljer.

At bruge det latinske navn for ’dobbelt’ er ikke en tilfældighed. Lego Duplo er nemlig dobbelt så stor som de klassiske Lego-klodser på alle leder og kanter. Men klodsen var faktisk slet ikke så nem at designe, som det måske lyder.

Det var ikke nemt at finde denne 2:1-skala løsning. Lego forsøgte med både 4:1 og 3:1-skalaen, før Godtfred Kirk Christiansen - anden generation LEGO Group-ejer - i 1968 fandt på idéen til at udhule knopperne på Lego Duplo.

Dette betød, at de kunne kombineres med klassiske LEGO-klodser og derved danne grundlag for sikre og mere aldersmæssige LEGO-bygningserfaringer for de yngste børn.

Det var dog ikke før i slutningen af 70’erne, at 3. generation Kirk Kristiansen - Kjeld Kirk Kristiansen - besluttede at fokusere på Lego Duplo som et seperat brandat den velkendte røde Duplo-kanin fik sin plads på symbol på Duplo-pakkerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062