23948sdkhjf

Gavmilde Grundfos: 17,8 millioner kroner til 3D-print i plast

fonden hevet op for at støtte DTU-forsker David Bue Petersen, der står i spidsen for DTU Mekaniks forskning på området.

Og mens meget andet forskning foregår med kortene tæt til kroppen, foregår dette projekt på en såkaldt åben platform, så alle interesserede virksomheder
og forskere får adgang til viden om processerne bag.

Det oplyser DTU i en pressemeddelelse.

Det ambitiøse mål for projektet er at optimere processerne bag teknologierne til 3D print til det ypperste, når det handler om geometrisk præcision og mekaniske anvendelsesmuligheder.

Det gælder både 3D print i metal og plast, eller additive manufacturing, som disciplinen også benævnes.

- Vi er stolte over at kunne støtte forskningen i additive fremstillingsteknologier på DTU. Det vil uden tvivl blive til gavn for dansk industri fremover at få adgang til ekspertise og viden om, hvordan 3D print i større udstrækning kan inddrages i produktionen, siger Kim Nøhr Skibsted, direktør for Grundfos Fonden. 

Fakta

  • Målet med projektet er at beskrive både det fysiske og digitale system bag de to mest anvendte metoder til industriel 3D print i henholdsvis metal og plast.
  • Dokumentationen bag arkitekturen, det vil sige hardware, elektronik og kildekode bliver gjort offentlig tilgængelig, så den kan anvendes af andre forskere og af virksomheder til at drive videre udvikling inden for feltet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157