23948sdkhjf

33.000 danske bestyrelser består kun af mænd

Over halvdelen af Danmarks virksomhedsbestyrelser består kun af mænd, det viser kortlægning af omfanget

I flere danske bestyrelser skal man kigge langt efter kvinder rundt om bordet, når der bliver holdt møder. 

Over 33.000 bestyrelser – svarende til 56 pct. af samtlige danske virksomhedsbestyrelser – består kun af mænd, skriver Mandag Morgen.

Det er ifølge mediet resultatet af den første kortlægning af sin art af landets over 60.000 virksomhedsbestyrelser.

Opgørelsen er lavet af headhunter og senior partner Tau Steffensen fra det globale headhunter- og rådgivningsfirma AIMS International Denmark på baggrund af registerdata.

Hver dag året rundt bliver der i snit besat 100 bestyrelsesposter i Danmark, skriver mediet. Men kun 16 ud af de 100 nye bestyrelsesmedlemmer er kvinder.

Dermed falder andelen af kvinder på trods af, at der nu er lavet regler om måltal for kvinder i landets største virksomheder.

- Hvis vi skal have flere kvinder ind i bestyrelserne, skal vi have flyttet fokus fra bestyrelsen til fødekæden og talentmassen. 

- Vi skal se meget mere målrettet på hele pipeline-situationen, og hvordan det beskedne antal kvindelige bestyrelseskandidater kan forøges markant. Ellers bliver problemet aldrig løst, siger Tau Steffensen til Mandag Morgen.

Kortlægningen viser, at ud af de 98.000 folk, som i dag er medlem af en virksomhedsbestyrelse i Danmark og har bopæl her i landet, er 25.000 af dem kvinder. Det svarer til 26 pct.

Langt de fleste kvinder har kun én bestyrelsespost hver, mens mændene oftere sidder i flere bestyrelser. 

Analysen viser også, at tusindvis af danske bestyrelser er besat af ægtefæller, søskende eller tanter til virksomhedsejerne.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063