23948sdkhjf

Top Toy konkurs tvinger perleproducent til fyringer

Perleproducenten Malte Haaning Plastic, der står bag de ikoniske perler til perleplader har varslet afskedigelser af op til flere af virksomhedens 63 ansatte.

Det skriver Nordjyske.

Afskedigelserne kommer på baggrund af Top Toys konkurs i december, der har medført lukninger af BR og Toys’r’Us butikker – butikker der før har solgt Malte Haaning Plastics perleprodukter.

Præcis hvor mange ansatte der skal fyres, vil direktør Lene Haaning dog ikke oplyse.

- Vi mister en meget stor kunde, som vi har handlet med siden 1975. De har haft butikker i hele Norden og haft en betydende andel af legetøjsmarkedet. Vi har haft et forrygende samarbejde, som vi har været rigtig glade for, så det var en sorgens dag for os, da meldingen om konkursen kom, siger hun til Nordjyske.

Hun understreger, at konkursen ikke kommer til at have betydning for virksomhedens eksistens.

- Vi har trods alt den fordel, at vi eksporterer rigtig meget, cirka 85 procent, så det her er på ingen måde noget, der kan true virksomheden. Overhovedet ikke. Men tager man en stor kunde væk, så giver det godt nok uro. Og det er svært at se, at en kunde, man har handlet med i så mange år, pludselig går konkurs. Jeg vidste, at der var udfordringer, men deres betalinger har været til punkt og prikke. Jeg var med i Sø og Handelsretten 21. december, da en rekonstruktionsplan for Top-Toy blev godkendt. At det skulle stoppe så brat, det havde jeg ikke set komme, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078