23948sdkhjf

Maersk-partner kæmper med problemer i plastkrig

The Ocean Cleanup er løbet ind i uventede problemer i bestræbelserne på at opsamle plastik i Stillehavet

En smule plastik bliver opsamlet, men så ryger det ud igen. 

Det er resultatet efter, at The Ocean Cleanup med støtte fra Maersk Supply Service nu i to måneder har opereret sin første anordning til at opsamle plastik i Stillehavets store losseplads – en 600 meter lang flydebom, som ved hjælp af wire er formet som et stort U.

For nylig var der vagtskifte ved bommen, der har fået navnet 'Wilson'. Dermed er tredje vagthold indsat siden søsættelsen af 'Wilson' i oktober, og holdets opgave bliver nu udføre flere test for at forstå, hvad der går galt. 

- Herigennem håber vi på at lære så meget, at vi kan udføre taktiske løsninger på fjerde skift, der lægger fra land om fem uger, skriver The Ocean Cleanup i en opdatering. 

Det overordnede problem lader til at være, at 'Wilson' ikke bevæger sig hurtigt nok. Nogle gange bevæger den sig langsommere i havstrømmen, end plastikken gør, og så smutter den indsamlede plastik ud igen. 

Det er blevet forsøgt at udvide spændet mellem bommens ender for at øge det areal, der bliver drevet af vinden, men øvelsen gav ikke det ønskede resultat. Derfor vil det nye vagthold muligvis forsøge at sætte 'Wilson' på slæb for at se, om en øget hastighed kan få bommen til at fungere efter hensigten. 

Blandt observationerne er også, at 'Wilson' har en større påvirkning på havet end forventet (se foto). 

- Der er for eksempel blevet observeret en stagerende effekt, hvor små striber af affald bliver drevet rundt om 'Wilson' og samler sig om systemets yderside. Bølger lader også til at blive reflekterede eller forstærkede ved nogle tilfælde, hvilket kan påvirke plastikkens mulighed for at komme igennem systemets munding, skriver The Ocean Cleanup.

Forventningen er, at den kommende tid vil byde på løsninger på problemerne. 

- Vi er sikre på, at disse tests vil lære os mere om 'Wilson's nuværende situation, som forhåbentlig vil gøre os i stand til at gøre cleanup-systemet fuldt operationsdygtigt snart, skriver The Ocean Cleanup. 

We are confident these tests will teach us more about the current status of Wilson, which will hopefully allow us to soon make the cleanup system fully operational. 

Som Søfart tidligere har skrevet, har 'Maersk Transporter' afløst 'Maersk Launcher' i det frivillige arbejde med at bistå The Ocean Cleanup.

Læs mere: Skiftedag i Stillehavet: Mærsk sender afløser til ’Maersk Launcher’ i plastkrig

The Ocean Cleanup giver et overblik over nogle af problemerne i videoen herunder:

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157