23948sdkhjf

AVK Plasts moderskib runder fem milliarder

AVK-koncernen, der står bag AVK Plast, kan lukke regnskabsåret 2017/2018 ned med et af de bedste resultater i koncernens historie.

AVK med tre primære forretningsområder

  •  AVK Water med udvikling, produktion og markedsføring af ventiler, hydranter og tilbehør til vandforsyning, gasforsyning, spildevandsbehandling og brandbekæmpelse.
  • AVK Industrial med produktion af ventilløsninger til industriel vandbehandling.
  • AVK Advanced Manufacturing med udvikling, produktion og markedsføring af gummi-, plast og metalkomponenter til eget brug og til kunder i vindmølleindustrien samt transport- og fødevaresektorerne

Omsætningen steg med 5,8 pct til 5.044 millioner kroner (4.767 millioner kroner 2016/2017) og passerede dermed for første gang de fem milliarder.

Driftsresultatet steg med 4,4 pct. til 369 millioner kroner (353 millioner kroner 2016/2017)

- Resultatet, der matcher vores forventninger til regnskabsåret, er tilfredsstillende, ikke mindst fordi den positive udvikling overordnet set er fastholdt på tværs af koncernens tre primære forretningsområder – Water, Industrial og Advanced Manufacturing. Men også fordi væksten er jævnt fordelt på både eksisterende og nye markeder, siger Niels Aage Kjær, der står i spidsen for AVK-koncernen og produktionen af ventiler til vand- og gasforsyning, spildevandsbehandling og brandbekæmpelse.

AVK forventer for indeværende regnskabsår minimum 5 pct. vækst i omsætningen og fortsat positiv udvikling i driftsresultat og nettoresultat.

- Vi vil naturligvis blive påvirket ved væsentlige ændringer i den økonomiske udvikling i koncernens primære markeder. England er et af de betydeligste markeder, men vi ser ikke en stor risiko i forhold til Brexit, da vi hovedsageligt lokalt producerer, hvad der sælges i England, om end ændringer i både pund kursen og den engelske økonomi kan påvirke AVK, fastslår Niels Aage Kjær.

Vækst på tværs af verdensdele og lande
AVK Water oplever en fortsat solid vækst i Europa og Australien, og den meget positive udvikling i salget i Kina forventes at fortsætte sammen med vækst i øvrige emerging markets.

Der er også kommet gang i det store brasilianske marked, hvor AVK har to produktionsselskaber. Derudover er startet aktivitet i Indonesien, der er ét af verdens folkerigeste lande med enorme udfordringer på vandforsyningen.

I AVK Advanced Manufacturing har alle selskaberne bidraget positivt til væksten. Sæby-baserede AVK Tooling havde en imponerende vækst på knap 40 pct., primært baseret på leverance af komponenter til vindindustrien og til Volvos marine-division, mens AVK Plast i Ribe vækstede med 27 pct. primært på produkter baseret på recycled plast.

AVK Industrial havde positiv udvikling i salget på tværs af selskaberne. Dog opnåede Flonidan ikke den forventede vækst grundet en forsinkelse i udrulningen af Smart gasmålere i UK.

- Dette ændrer imidlertid ikke på de langsigtede forventninger til væksten i Flonidan baseret på en stigende anvendelse af smarte gasmålere, ikke bare i Europa men også globalt, fastslår Lars Kudsk.

Opkøb af virksomheder fortsætter
I marts 2018 overtog AVK det italienske selskab ACMO.

- Overtagelsen er et vigtigt skridt i AVKs strategi om at arbejde med intelligente vandløsninger, idet ACMO har en stærk position inden for kommunikation og intelligente løsninger, herunder en Smart løsning til styring af kunstvanding. Derudover producerer selskabet ventiler blandt andet til trykregulerende ventiler, som ud over Italien afsættes på eksportmarkeder i Europa, Mellemøsten og Asien, oplyser Lars Kudsk.

Både ACMO og de australske virksomheder Currumbin og Wang, som blev erhvervet sammen med Fusion Group i UK i det foregående regnskabsår, forventes at bidrage væsentligt til resultatet i indeværende regnskabsår.

55 nye arbejdspladser i Danmark
AVK koncernen består i dag af over 100 selskaber fordelt på flere end 30 lande, og koncernen har nu 3.935 medarbejdere mod godt 3.800 sidste år. Og tallet er steget med næsten 800 gennem de sidste fem år.  

- Vi er glade for, at koncernens danske virksomheder også bidrager til denne vækst. Gennem året er skabt 55 nye danske AVK-arbejdspladser, således at antallet i dag er 655 fordelt på så forskellige lokaliteter som Galten, Låsby, Horsens, Sæby, Ribe, Vejle og Middelfart, siger Lars Kudsk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078