23948sdkhjf

EPS-Recyle: Der er hul i regeringens plasthandlingsplan

- Der er et hul i regeringens plastikhandlingsplan.

Så klar var meldingen fra Lars Steffensen, der er direktør i genanvendelsesvirksomheden EPS-Recycle i Thisted, da fire medlemmer af folketingets miljøudvalg i denne uge var på besøg.

Det skriver Nordjyske.

De fire gæster fik klar besked om, at hvis Danmark skal længere end blot at kildesortere, men opbygge en økonomisk rentabel industri, der arbejder med genbrugsplast, kræver det støtte. I hvert fald i en opstartsfase.

Ingen støtteordning
”Hullet” i planen er, at den trods mange gode hensigter, ikke lægger op til en støtteordning for virksomheder, der vil oparbejde kildesorteret affaldsplast til råmateriale i nye plastprodukter.

- Skal jeg investere i ny teknologi, som jeg ikke kender fuldt ud til en helt ny produktion, som jeg tror, der er en fremtid i, må regeringen også vise, at den tror på det og sikre en ny industri nogle støttemuligheder, som kan udfases i takt med at teknologi og produktion udvikles, siger Lars Steffensen.

Han budskab var dermed en gentagelse af det, han sagde, da han selv besøgte Christiansborg sammen med Plastix i november.

Lars Steffensen kalder genbrug af plast for en ”fremtidig vækstindustri” hvis Danmark kommer med - også teknologisk.

- I dag kildesorterer vi plast i stor stil, men det er ikke lig med genbrug, for meget går op i røg. Skal vi være del af et grønt plast-eventyr, skal der strammes op, for taler vi genbrug af plast, er vi ubehjælpeligt bagud, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094