23948sdkhjf

Willbrandt Gummiteknik vil vokse i Sverige

Haslev-virksomheden håber på at etablere et svensk datterselskab, der skal betjene den alsidige svenske industri med tekniske gummiartikler

Willbrandt Gummiteknik er datterselskab af tyske Willbrandt Gummitechnik, hvis historie går 125 år tilbage. Virksomheden har været etableret med dansk datterselskab siden 1994, og det er også herfra, man betjener det svenske marked.

Jern & Maskinindustrien mødte virksomheden på den svenske underleverandør-messen, Elmia Subcontractor, der ved tidligere lejligheder har været en stor succes for Willbrandt Gummiteknik, der har været med på messen de sidste syv år.

Vil gerne have svensk datterselskab
Gummileverandørens tilstedeværelse har dog fået et ekstra nøk opad. Det skete for fire år siden, da man ansatte Mattias Hvass som area manager med ansvar for det svenske og finske marked. Det betød en mere lokal tilstedeværelse i Sverige, og det har også haft betydning for tilstedeværelsen på Elmia-messen.

- Vi startede med at udstille på fællesstanden her på Elmia, for det var nemt, og fordi vi ikke havde en sælger selv, men i og med at vi har fået Mattias, så har vi valgt at stå for os selv, så vi mere kan fremstå som en svensk virksomhed, fortæller Johnny F. Anekjær, administrerende direktør for Willbrandt Gummiteknik.

Han har selv været med til at oparbejde en del af virksomhedens svenske kunder gennem tiden, men lægger ikke skjul på at en lokalt forankret sælger gerne skulle betyde vækst på det svenske marked.

- Mattias arbejder ud fra det danske selskab, men kører ud fra Stockholm. Ønsket er at få kunder, så vi kan starte et egentligt datterselskab i Sverige. Det er et stort land, så det kunne for eksempel være rart, hvis vi kunne få en mand i det sydlige Sverige, for Stockholm ligger langt fra Göteborg og Malmø, fortæller Johnny F. Anekjær.

Hele paletten med
Willbrandt Gummiteknik sigter mod en bred vifte af industrivirksomheder, og det afspejlede sig også i de produkter, man havde med på Elmia-messen.

- Vi har hele produktprogrammet med, fordi det er en bred industrimesse. Men det vi slår meget på er vores stålwiredæmper kaldet Cavoflex, som blandt andet bruges meget til ophæng. De bruges meget i militæret og den maritime industri, hvor elektronik skal beskyttes, og der kan vores wiredæmpere tage de skadelige vibrationer, forklarer Johnny F. Anekjær, og fortsætter:

- Så har vi også almindelige svingningsdæmpere både til motorer og pumper. Motorer og pumper sætter svingninger i gang, som kan være skadelige for anlægget og arbejdsmiljøet.

Made in Germany
Det tætte samarbejde med det tyske moderselskab giver også virksomheden en fordel på det svenske marked, pointerer Johnny F. Anekjær.

- Vi leverer høj kvalitet made in Germany, og vi er meget stærke på rådgivning, så kunden får det rigtige produkt. Og så følger vi kunden world wide. I dag kan man ikke bare levere til en kunde i Danmark eller Sverige. Man er nødt til at følge kunden og levere til sites over hele verden, forklarer han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095