23948sdkhjf

Dansk Erhverv: - Vi skal motiveres til genbrug

Plast er miljøforsvarligt - fint at poser af alle materialetyper rammes i nyt udspil, siger miljøpolitisk chef.

Det har også givet genlyd hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, at morgendagens plasthandlingsplan er på vej. Og ikke minds,t at plaststrategien vil forbyde udlevering af gratis, tynde plastposer med hank.

Således siger Jakob Lamm Zeuthen, miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv.

- Forbruget skal ned, uanset om man bruger papir, plast, bomuld eller sammensatte materialer til poserne. Derfor bakker Dansk Erhverv op omkring Regeringens og plasthandlingsplanens frivillige aftale, der skal halvere danskernes forbrug inden 2023 og ønsker aktivt at arbejde for at målet nås igennem oplysning til forbrugerne, siger Jakob Lamm Zeuthen, miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

- Vi kan sagtens se idéen i at forbyde uddeling af gratis poser, fordi en omkostning ved en pose kan være med til at give forbrugeren en forståelse af, at en pose har en værdi og dermed give en respekt og motivation til at genbruge den frem for at smide den ud, siger Jakob Lamm Zeuthen.

Jakob Lamm Zeuthen tilføjer, at det er med tilfredshed, at Dansk Erhverv konstaterer, at Plasthandlingsplanens initiativer til at mindske forbruget af bæreposer retter sig imod bæreposer af alle materialetyper.

- Plast er et miljøforsvarligt materiale og et af de bedste, som kan indgå i genanvendelse og den cirkulære økonomi. Det vil derfor være uheldigt for miljøet, hvis forbrugernes adfærd påvirkes af unuanceret og forkert information

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109