23948sdkhjf

Første spadestik til ny pant-fabrik

Onsdag blev første spadestik taget til Dansk Retursystems nye fabrik, der skal stå færdig i februar 2020.

Dermed lød startskuddet til byggeriet af den højteknologisk pantfabrik, der skal sikre, at Danmark også fremover er et af de førende lande, når det kommer til at genanvende plast, glas og aluminium fra emballager.

- Vi får en fuldautomatiseret og højteknologisk fabrik, der sikrer en endnu mere effektiv genanvendelse af plast, aluminium og glas fra emballager med pant til gavn for både miljøet og klimaet. Det er alt sammen skridt på vejen til målet om 100 procent cirkulær økonomi, siger administrerende direktør Lars Krejberg Petersen.

Et cirkulært eventyr 
Over de seneste fem år har Dansk Retursystem haft en vækst på 30 procent. Og når der fra 2020 også kommer pant på saft- og juiceemballager, vil det tal stige yderligere.

Dermed er det danske pantsystem en af de største succeser inden for cirkulær økonomi. Det er da også på grund af den enorme vækst, at Dansk Retursystem er vokset ud af sine nuværende rammer i Hedehusene og derfor bygger en ny, højteknologisk fabrik i Høje Taastrup.

Når den nye fabrik står klar, kommer den til at håndtere to millioner tomme emballager om dagen. Samtidig skal den levere en langt mere effektiv drift.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125