23948sdkhjf

Herning står midt i millioner af plastposer

… på den gode måde

Stena Recycling og onlinesupermarkedet nemlig.com har indledt et samarbejde, der praktisk talt for det til at flyde med plastikposer på Stena Recyclings fabrik i Herning

Det skriver Stena Recycling i en pressemeddelelse. 

Samarbejdet går på, at nemlig.com tager plastposerne med retur fra deres kunder og indleverer poserne samlet til Stena Recycling i Herning. 

-En del af projektet går ud på at samle vores viden om plast, og her kommer Herning-afdelingen til at være et centralt sted. Nærmere kan jeg ikke komme det endnu. Valget af Herning skyldes også, at det ligger et centralt sted, siger Jimmi Olsen, der er marketingschef for Stena Recycling til aoh.dk.

Plastposer i Danmark

Hvert år anvender hver dansker i gennemsnit 85 nye plastposer. Det betyder at der årligt sendes ca. 460 millioner - svarende til 9.000 tons plast - nye plastposer i omløb i Danmark.

Mange af plastposerne tages i brug når dagligvarer skal fragtes fra butik til hjem. Men langt hovedparten af plastikposerne ender efter en enkel tur eller to på forbrændingsanlæg.

Kilde: Stena Recycling

Anlæg for millioner
Efter indlevering sendes poserne til Stena Recyclings afdeling Halmstad, der over en årrække har lagt over én milliard svenske kroner i udviklingen af en avanceret anlæg.

Anlægget finsorterer, renser og omsmelter poserne, der samles til paller. Herfra kan de granuleres og indgå i produktion af nye plastprodukter.

– Håndteres det korrekt, systematisk og forsvarligt kan vi sikre at den klare plast kan genanvendes til mange formål. Men det kræver et tæt partnerskab at skabe resultater, der både kommer forbrugere, miljøet og virksomhederne til gavn, siger Søren Keller, der er produktchef for plast i Stena Recycling.

Forventningen fra nemlig.com er, at millioner af plastikposer fremover kan genanvendes i stedet for at blive sendt til forbrænding.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.694