23948sdkhjf

Første skoledag i Cirkla-akademiet

- Vi er overraskede over, hvor bredt vi har ramt, siger en af initiativtagerne

14 deltagere sad onsdag bænket i et lokale Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager bevæbnet med spørgelyst, rundstykker og undervisningsmateriale om de mange forskellige plasttyper.

Det var første skoledag for Cirkla – akademiet for plastgenanvendelse, og en af initiativtagerne var godt tilfreds med, hvor bredt kurset har appelleret.

- Vi er positivt overraskede over, hvor bredt vi har ramt med kurset, og hvor mange forskellige baggrunde kursisterne kommer med, siger chef for forretningsudvikling og marketing i Aage Vestergaard Larsen A/S, Gitte Buk Larsen.

- Vi er nødt til at følge med
Kurset var tilrettelagt som en basal introduktion til plasttyperne, deres respektive egenskaber, debatten om bioplast og cirkulær økonomi.

En af kursisterne der kom fra en ikke direkte plastrelateret baggrund er Anne-Mette Lee Hjort. Hun er strategisk indkøber i Nopa Nordic i Hobro, der fremstiller vaskemidler, rengøringsartikler, sæber med mere.

Og selvom virksomheden ikke fremstiller emballage i plast, synes hun kurset er relevant for at kunne klæde sig på til at tage debatten med deres leverandører af emballage.

- Vi oplever, at vore leverandører ikke altid har informeret os om udviklingen af nye bæredygtige materialer i branchen, måske fordi det ikke er færdig testet eller fordi de ikke mener det egner sig til vore produkter. Derfor har vi til tider været nødt til at udfordre dem på, hvad der kan lade sig gøre i en emballage. Vi er jo også interesserede i ting, der er på vej og ikke kun det, der allerede kan lade sig gøre. Og så er det bare godt at have den grundlæggende viden på plads, siger hun og fortsætter:

- Vi oplever, at vores kunder spørger til emballagens grønne profil, fordi de har hørt eller læst, at nogen har fundet på noget nyt. Så nytter det ikke, at vi sidder der og ikke ved noget, siger Anne-Mette Lee Hjort.

Næste kursus er 22. november, hvor der i øvrigt også er udsolgt. Herefter er 16. januar og 7. marts.

Fakta: Om Cirkla:

  • Cikla – akademi for plastgenanvendelse blev lanceret i februar i år.
  • Projektet bliver gennemført som et samarbejde mellem Industriens Fond, Plastindustrien, Aalborg Universitet, PlanMiljø og genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S.
  • Cirkla udbyder lige nu basiskurser, men arbejder på at udvide tilbudet. 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096