23948sdkhjf

Salling-donation til kystplastprojekt

Iværksættervirksomheden Strandet fra Thy har modtaget en donation på knap 180.000 kroner fra Købmand Herman Sallings Fond.

Strandet indsamler plastik, der skyller ind på strandene langs den jyske vestkyst, men projektet har indtil nu manglet de sidste midler til etableringen af deres laboratorium i fiskerbyen Vorupør. Pengene skal  bidrage til renovering af lokaler, samt indkøb og installation af maskiner.

- I Strandet ønsker vi at sætte et lokalt fokus på problematikken med plastik i havene. Med støtten fra Salling Fondene, har vi nu mulighed for at udvikle vores laboratorium. Det giver os muligheden for at genanvende den havplast vi indsamler, og ikke mindst inspirere besøgende til, at vi alle har et ansvar og aktivt kan gøre noget for at mindske plastik i havene, siger Julie Müller, stifter af Strandet.

Laboratoriet ventes at være færdig i foråret 2019.

Om donationen

  • Salling Fondene er ejet af Salling Group, der står bag Føtex og Netto.
  • Fonden har siden 2012 uddelt mere end 850 millioner kroner til blandt andet Team Danmark, Fødevarebanken, museer, større kulturinstitutioner med flere.
  • Det nye havplastlaboratorium er således et af 11 sociale og bæredygtige projekter i lokalområder, der er blevet tildelt penge fra Salling Fondene.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078