23948sdkhjf

Plastindustrien: Vi har som industri et ekstra ansvar

Brancheorganisationen kommenterer på fund af råmaterialer i naturen

En netop offentliggjort stikprøve udarbejdet af NGO’erne Plastic Change og Fauna & Flora International viser fund af plastpellets i naturen omkring seks danske plastvirksomheder.

De mener at have dokumenteret, at disse pellets, der er plasten i sin råvareform, er udledt fra virksomhedernes produktion.

Administrerende direktør i Plastindustrien – de danske plastvirksomheders brancheorganisation – Thomas Drustrup siger:

- Plast har intet at gøre i naturen, og vi har som industri helt ubetinget et ekstra ansvar for at undgå, at det sker. Derfor ser vi med stor alvor på resultaterne af denne stikprøve.

Han forklarer, at brancheorganisationen har lanceret det miljøprogram Operation Clean Sweep, hvor virksomheder blandt andet kan installere foranstaltninger, der skal afholde råmaterialer at komme fra fabrikken og ud i naturen. 

Så branchen er opmærksom, siger han, men alle er ikke helt i mål. Og nu skal undersøgelsen ses efter i sømmene for at udvikle nye indsatsområder, siger han. 

– Vi er nødt til at starte med at nærstudere stikprøveundersøgelsen og gå i dybden med resultaterne. Vi har først modtaget den her til morgen. Vi vil dernæst gå i dialog med de relevante virksomheder og myndigheder om problemets omfang, og om hvordan vi kommer det til livs. For der skal ikke være tvivl: Er der problemer, skal de løses. Ligger der plast og pellets i naturen, så skal vi i lighed med alle andre rydde op efter os selv.

Kilde: https://plast.dk/2018/11/plastindustrien...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063