23948sdkhjf

Nyt plastanlæg banker på i København

Svensk selskab med Siemens-teknologi omdanner affaldsplast til råolie

Det svenske teknologiselskab Swestep ligger lige nu i forhandlinger med en ikke oplyst privat aktør om at opføre et anlæg i København.

Swesteps danske konsulent Martin Porsgaard oplyser, at Swestep sidste år afsluttede testforløb i samarbejde med Københavns Kommune, men at denne ikke kan indgå i finansieringen af et sådan anlæg. 

Anlægget kan – blandt andet - omdanne blandet plastaffald til en bæredygtig råolie, der efterfølgende kan bruges som brændstof eller blive til ny plast.

Teknikken i anlægget er opfundet i Siemens-koncernen og senere videreudviklet af koncernens tidligere forskningschef.

- Udfordringen for mange kommuner er, udover den generelle affaldshåndtering, at løse problemet med genanvendelse af plastik. Størstedelen af plastaffaldet i Danmark sendes til forbrændingsanlæg, hvilket er yderst uhensigtsmæssigt, siger Karl-Magnus Mattsson, grundlægger og administrerende direktør for Swestep.

Kopierer naturen
Teknologien i anlægget forsøger på molekyleniveau at kopiere naturens egen nedbrydning af kulstof, der findes i biomasse, plastik og genbrugsolier.

Råolien, der kommer ud af processen, kan bruges som brændstof til køretøjer og til fly- og skibstrafikken, samt omdannes til nye plastprodukter.

Den svenske virksomhed tager spadestik til de to første anlæg i Sverige i starten af 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093