23948sdkhjf

Store virksomheder opruster med mere uddannelse

Danske firmaer som Lego og Danfoss har sagt ja til at give deres ansatte mere uddannelse.

Grundfos, Siemens og Coloplast.

Det er tre af de andre store danske virksomheder, der har lavet rammeaftaler om ”aftalt uddannelse”, som vil give et uddannelsesløft til deres ansatte. Det skriver Fagbladet 3F.

Også Lego i Billund har indgået en rammeaftale.

Her er virksomheden blandt andet ved at uddanne plastmagere, som en del af "aftalt uddannelse”:

- Vi lærer at være innovative, om robotter, om projektledelse og en masse andet, der ruster os til fremtidens arbejdsmarked med digitalisering. Det er en god viden at have i vores job, uden at vi skal hive en masse konsulenter ind. Det giver et godt overblik i det daglige arbejde, siger Anne-Mette Amlund Olesen, tillidsrepræsentant hos Lego.

Siden ”aftalt uddannelse” blev indført ved fornyelsen af Industriens Overenskomst i 2017, er der indgået 111 rammeaftaler, 312 uddannelsesplaner og 695 personer skal deltage i kursusforløb.

Men det er stadig et godt stykke vej endnu, før man har brugt alle de 200 mio. kr., der er afsat til området.

- Mange virksomheder og medarbejdere er allerede i gang med at benytte de muligheder, som er etableret, og det er glædeligt. Nu tilbyder to konsulenter at hjælpe med at benytte mulighederne for støtte til aftalt uddannelse. Det er vores forventning, at det vil betyde, at vi kommer til at se endnu flere uddannelsesplaner og rammeaftaler, siger DI’s erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen.

Næstformand for 3F Industri, Pia Maul Andersen, håber også, at flere vil benytte sig af den nye ordning:

- Det er et historisk stærkt værktøj til at give 3F’erne et uddannelsesløft. Medlemmerne bevarer deres løn, og refusionen til arbejdsgiverne er kraftigt forhøjet. Så alle vinder på det her. Jeg håber derfor, at mange flere vil gribe muligheden. Mange har brug for at blive bedre til at læse og skrive, og mange vil stå langt bedre med uddannelser som industri- og procesoperatør, siger Pia Maul Andersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094