23948sdkhjf

Plaststøberi bliver fjernvarme-leverandør

Hos Unika Plast i Ans plastsprøjtestøbes et hav af emner, lige fra transportkasser til ost til en beskyttelseskappe til en af Grundfos’ højteknologiske pumper.

Virksomheden har netop investeret i en varmepumpe eller rettere en kaskade af varmepumper fra virksomheden Thermonova i Nibe. 

Anlægget skal som udgangspunkt bruges til at holde varmen nede og er netop ankommet fra Thermonovas produktionshaller i Nibe.

- Vi skal levere et anlæg, der skal køle på deres procesudstyr, fortæller Mads Hougaard fra Thermonova og tilføjer: 

- Vi har bygget det hele op om fire varmepumper, der varmer op serielt og køler serielt. Det forbedrer effektfaktoren med 30 procent, forklarer Mads Hougaard.

Luner i hele byen
Selvom anlægget er kommet til Ans for at køle, så skal det faktisk også være med til at fyre op under Ans. Anlægget skal nemlig levere varme til Ans Fjernvarmeselskab og forbrugerne i Ans By.

- Som produktionsvirksomhed udleder vi meget overskudsvarme, som førhen blev lukket ud gennem åbne porte, for at skabe et behageligt arbejdsklima. Fremadrettet kan vi omdanne restvarmen til fjernvarme til Ans by, samt styre indeklimaet i alle vores haller, så temperaturen ligger stabilt på 24 grader, skriver Unika på sin hjemmeside.

Rent faktisk kan der leveres nok Unika-varme til at forsyne hele Ans By om sommeren. 

Den nye varmeløsning forventes at være i brug allerede fra uge 43.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.548