23948sdkhjf

Europæisk PVC-industri sætter mål for genanvendelse

Går efter én million ton i 2030.

Siden 2000 har VenylPlus den europæiske PVC-industris frivillige program for bæredygtig udvikling, været en pioner i den cirkulære økonomi.

Senest har VinylPlus svaret på Europa-Kommissionens ønske om såkaldte “pledges” for at øge plastgenanvendelsen ved at forpligte sig til at genanvende mindst 900.000 tons PVC i 2025.

  • PVC er lavet af salt og olie/naturgas og er et af det mest anvendte plasttyper i verden.
  • Det bruges i en lang række af de produkter eksempelvis vand- og kloakrør, vinduer, vinylgulve, kabler og medicinsk udstyr.

Dette udgør en betydelig del af Kommissionens målsætning om, at plastindustrien i Europa skal genanvende mindst 10 millioner tons plast per år i 2025.

Næste mål for VinylPlus er genanvendelse af mindst 1.000.000 tons PVC/år i 2030, oplyser VenylPlus i en pressemeddelelse.

I næsten 20 år har VinylPlus arbejdet for en bæredygtig udvikling af PVC. Fordi vores program samler hele værdikæden – PVC-råvareproducenter, producenter af tilsætningsstoffer, plast- og genanvendelsesvirksomheder – har vi hurtigt kunnet imødekomme Kommissionens ønske om frivillige “pledges” fra plastindustrien.

Vi hilser dette initiativ velkomment, hvilket understreger fremsynetheden i at etablere det frivillige program VinylPlus, siger Brigitte Dero, direktør for VenylPlus de europæiske PVC-råvareproducenters organisation ECVM

VinylPlus har siden genanvendelse af mere end 4,2 millioner tons PVC siden 2000.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112