23948sdkhjf

Her er pantens nye anlæg

Dansk Retursystem gør klar til første spadestik til nyt anlæg.

Efter godt 16 år med stigende mængder flasker og dåser, der kommer retur fra danskerne, er Dansk Retursystem vokset ud af sine nuværende rammer. Virksomheden bygger derfor nu en ny og mere tidssvarende højautomatiseret fabrik i Høje Taastrup.

Den nye fabrik skal fremover håndtere den østdanske del af de 3,5 millioner tomme emballager, der kommer ind om dagen, og samtidig levere en langt mere effektiv drift. Dermed bidrager det også til ambitionen om fuldt cirkulær økonomisk drevet virksomhed.

Fire haller og 13.000 kvm
Virksomheden har netop indgået et samarbejde med DS Flexhal, som bliver totalentreprenør på opførelsen af den ny fabriksbygning i Høje Taastrup med fire nye sorteringshaller, som skal understøtte fremtidens pantsystem.

Den nye bygning består af i alt 13.498 etagekvadratmeter fordelt på fire store haller samt et indskudte dæk i den ene af hallerne. Bygningen bliver næsten 12 meter høj.

Arkitektur og indretning har været et væsentligt element i den nye fabrik, hvor der er lagt vægt på, at bygningerne integreres i de omkringliggende omgivelser og fremstår med et rent udtryk. Det er arkitekterne Aarstiderne, som står bag designet i fabrikken.

Projektet sætter i gang med detailprojektering til september, og byggeriet skal stå endeligt færdigt i februar 2020. Dermed er den nye fabrik også klar til at kunne tage imod genanvendelige flasker og dåser med saft og juice, som miljøministeren tidligere på sommeren annoncerede, at der kommer pant på fra 2020.

FAKTA:
Dansk Retursystem er en non-profit miljøvirksomhed, som driver det danske pantsystem. Hver dag henter virksomheden 3,5 millioner flasker og dåser, som tælles, sorteres og sendes til genanvendelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094