23948sdkhjf

Rolf Schmidt Industri Plast opgraderer efter tysk succes

Kolding-virksomheden får stadig flere opgaver fra de tyske maskinbyggere

Det er en fokuseret messeindsats, der nu udmønter sig i en stigende ordretilgang fra Tyskland. Især kunder fra Nordtyskland og Ruhr-distriktet placerer ordrer i det sydjyske.

Senest har man konstrueret specialemner til en stor underleverandør i den tyske bilindustri. En af flere nye kontakter, der blev etableret på Nortec-messen i Hamburg i begyndelsen af året.

Berettigelse i markedet
Flemming Andreassen, direktør hos Rolf Schmidt Industri Plast, kan konstatere, at det er virksomhedens kompetencer med fræsning og drejning af mindre serier, der tiltaler de tyske kunder.

- Vi kan hjælpe dem med et behov, de har svært ved at få dækket i Tyskland. Det er ofte en udfordring at få fremstillet nye enkeltdele til deres specialmaskiner, da mange tyske plastfirmaer fokuserer på serieproduktion. Det giver os en berettigelse i markedet. At vi kan levere væsentligt hurtigere, end de er vant til, hjælper selvfølgelig også, siger Flemming Andreassen og tilføjer, at virksomhedens mange internationale referencer er med til at understøtte eksportindsatsen.

Især erfaringen fra certificeringstunge brancher som medicinal- og fødevareindustrien vægtes højt hos de tyske maskinbyggere, som er den primære målgruppe.

- Det er typisk underleverandører til globale koncerner, som skal leve op til en lang række kvalitetskrav. Derfor har dokumentation og godkendelser høj prioritet, og det er vi vant til at håndtere, siger Flemming Andreassen.

Nye maskiner, medarbejdere søges
I produktionen i Kolding fortsætter man samtidig med at opgradere maskinparken. Senest har man investeret i to bearbejdningscentre fra DMG Mori til en samlet værdi af godt 3 mio. kr. På den ene er der allerede installeret en robotcelle, mens den anden er forberedt til automation.

Det fortsatte fokus på den nyeste CNC-teknologi rokker ikke ved det faktum, at man stadig har brug for flere medarbejdere til at betjene maskinerne.

- Vi har flere robotløsninger installeret, men vi når også en grænse for, hvor meget vi kan effektivisere ad den vej. Industriteknikere, der kan programmere, er en nødvendighed, da vi netop kører mange mindre serier. Vi søger i øjeblikket, men det er en udfordring, understreger Flemming Andreassen.

Tilfredsstillende ordreindgang
Direktøren kan dog glæde sig over, at man i denne omgang faktisk har fundet én ny medarbejder med de ønskede kvalifikationer. At ordreindgangen fra de mange danske kunder i øvrigt er tilfredsstillende, tæller også på plussiden.

- Generelt skal vi ikke klage. Danmark er vores primære marked, og vi har mange spændende opgaver. Når vi samtidig noterer os fremgang i Tyskland, og en pæn aktivitet hos de norske offshore-kunder, er det overordnede billede ganske pænt. Men en medarbejder eller to kunne vi godt bruge, siger Flemming Andreassen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079