23948sdkhjf

Det går fremad for dansk genanvendelse

På to år er Danmark blevet væsentligt bedre til at genanvende husholdningsaffald viser nye tal.

Bananskræller, papkasser, kødbakker og øvrigt affald fra de danske husholdninger bliver i stigende grad genanvendt til nye formål.

Den samlede genanvendelse af alt affald fra husholdninger er steget fra 43 procent i 2014 til 48 procent i 2016. I samme periode er genanvendelsen i servicesektoren steget fra 51 procent til 59 procent. 

- De nye tal understreger, at borgerne og virksomhederne gerne vil sortere affald og bliver bedre og bedre til det. Vi skal bruge vores materialer og produkter igen og igen. Det er godt for miljøet, og det styrker virksomhedernes konkurrenceevne. Det er vigtigt, at både borgere og virksomheder er med, for vi bærer alle et ansvar for at ramme den rigtige skraldespand, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Vi er på sporet
I den nationale affaldsplan er målsætningen, at vi i 2022 genanvender 50 procent af husholdningsaffaldet fra syv udvalgte fraktioner, nemlig mad-, papir-, pap-, glas-, træ-, plast- og metalaffald.

Tallene i den nye affaldsstatistik viser, at genanvendelsen for de syv fraktioner er steget fra 31 procent i 2014 til 36 procent i 2016.

- Vi er på rette vej med at nå målsætningen, men det kræver fortsat en stor indsats. Mere og bedre genanvendelse er en vigtig del af omstillingen til en mere cirkulær økonomi. Det er afgørende, at vi brænder mindre affald af og i stedet får den maksimale værdi ud af materialerne. Samtidig skal vi reducere materialespildet og udnytte værdien af produkterne bedre gennem bæredygtigt design og forbrug. Derfor er regeringen også netop kommet med en Strategi for cirkulær økonomi, siger Jakob Ellemann-Jensen. 

Fakta:

  • Tallene i den nye affaldsstatistik viser, at genanvendelsen for de syv fraktioner er steget fra 31 procent i 2014 til 36 procent i 2016.
  • Den samlede genanvendelse af alt affald fra husholdninger er steget fra 43 procent i 2014 til 48 procent i 2016, mens servicesektorens samlede genanvendelse er steget fra 51 procent til i 2014 til 59 procent i 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094