23948sdkhjf

Leverer PIR-sandwichpaneler til lakse-fabrik

Vestjysk leverandør leverer facade og tag, når lokal lakseproducent udvider matriklen.

På fiskefabrikken Langsand Laks i Hvide Sande er en stor tilbygning netop nu ved at rejse sig i umiddelbar forlængelse af hovedbygningen.

Ca. 4.500 kvadratmeter skal bygges til de ca. 3.000 oprindelige kvadratmeter, og til det formål er der bestilt leverancer fra Panelbyg, der distribuerer sandwichpaneler i PIR-skum.

I alt leverer Panelbyg 4.250 kvadratmeter isolerende paneler til taget, mens der indtil videre er leveret 2.700 kvadratmeter PIR-paneler til facaderne og 500 kvadratmeter til de indvendige vægge.

Det fortæller medejer af virksomheden Tommy Kjær Bundgaard.

Fakta:

  • Panelbyg har hovedsæde i Tarm i Vestjylland,
  • Virksomheden er grundlagt af Tommy Kjær Bundgaards far Bjarne Bundgaard i 2004. Tommy Kjær Bundgaard startede i virksomheden i 2011 og er i dag medejer.  
  • Virksomheden har fem ansatte.

- Det er en ordre i den store ende. Den her bygning har god højde både i siderne og på de indendørs skillevægge, så det er meget materiale, vi skal levere. Men det er sjovt at levere til de større bygninger eller virksomheder, som folk kender. Det giver lidt mere opmærksomhed og omtale, siger han.

Brandhæmmende PIR
PIR er en celleplast isolering og står for polyisocyanurat. Sandwichpanelerne leveres på fix-mål fra fabrikken, og der er dermed minimal tilpasning på pladsen. Sandwichpaneler består af en isoleringskerne af PIR skum som er beklædt med en stålplade på begge sider.

Og ligesom med PUR er PIR også velegnet til isoleringsmateriale og vinder indpas i byggeriet, fortæller Tommy Kjær Bundgaard.

- PIR-materiale er som udgangspunkt mere brandhæmmende end PUR, og så er der isoleringsevnen, der er ca. dobbelt så god som klassisk isolering, siger han.

Genbesøg i Hvide Sande
Byggeriet finder sted, hos Langesand Laks, der opdrætter laks i siloer på land, som vil udvide produktionen fra en årlig produktion fra cirka 800.000 kg til tre millioner kilo laks. En udvidelse der løber op i 100 millioner kroner.

Levering af paneler til Langsand Laks har været undervejs siden uge 26, hvor de første ordreproducerede paneler ankom til byggepladsen.

Og det er ikke første gang, at Panelbyg er til stede på matriklen. Produktionen blev bygget i Hvide Sande i 2012, og der var det også Panelbyg, der leverede PIR-paneler til facader og tag, fortæller Tommy Kjær Bundgaard.

Panelbyg har også gang i andre projekter for tiden, med levering af materialer til bl.a. udbygningen af Rønne Vandværk, Molslinjens ankomsthaller i Ystad og Rønne, ny kostald og andre mindre projekter er med materialer fra virksomheden i Tarm.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063