23948sdkhjf

VM i sejlads introducerer affaldssortering på vandet

Nyt system til trænerbådene gør det nemlig muligt at affaldssortere på vandet under VM i sejlads, der lige nu finder sted i Aarhus.
I disse dage løber VM i sejlads af stablen i Århus, og i den anledning er der introduceret  nyt system til trænerbådene gør det nemlig nemt at affaldssortere på vandet.
Dansk Retursystem er medsponsor på de nye affaldssorterings-tasker, som bl.a. sikrer, at flasker og dåser med pant bliver genanvendt til glæde for klimaet.
Træneren tager skraldet
Det er trænerbådene, de såkaldte RIB-både, der tager sig af affald på vandet, når konkurrencerne er i gang. Og selvom de hver især har udviklet affaldssystemer, så ligger der ofte flasker og affald og roder i bunden af bådene under sejladserne til gene for alle ombord.
- Vi tog kontakt til Peter Hansen og Adam Malling, som er trænere på det danske landshold, og de hjalp os med at udvikle en prototype på en taske til affaldssortering. Den testede vi i nogle RIB-både og rettede til. Taskerne er produceret af overskudsmaterialer fra produktion og genbrugte lastbilremme, fortæller Rasmus Hørsted Jensen, som er partner i bæredygtighedsbureauet Worldperfect, der fik opgaven med at løse affaldsproblemet på vand. 

Taskerne har tre rum. Et til tomme dåser og flasker, et til andet plast (fx plastikposer og slikpapir), og et rum til skrald. Dertil kommer et lille ekstrarum til batterier og andet farligt affald.

Begejstret modtagelse
Hver nation har fået to tasker. Worldperfect har hjulpet med at montere taskerne i RIB-bådene. Og både sejlere og trænere er meget begejstrede for sorteringssystemet, som matcher et tilsvarende på land, så det er nemt at få tømt taskens rum ned i de rigtige spande, når bådene kommer ind.

- Alle deltagerne siger, at det lige er det, de har ventet på. De er faktisk helt oppe og køre over det. De ved jo alle sammen, at der er et bæredygtighedsfokus ved det her VM, og de er glade for at kunne være med til at støtte op om det," afslutter Rasmus Hørsted Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.484