23948sdkhjf

To nye uddannelser målrettet plastindustrien

To nye uddannelser i plastens ånd ser dagens lys til august.

To nye uddannelser inden for plastbearbejdning gør klar til at optage nye studerende med studiestart til august.

Der er tale om akademiuddannelsen i kvalitet og måleteknologi samt en EUX-plastmageruddannelse.

Akademiuddannelsen er et treårigt forløb, der kan læses på deltid i Aarhus. Den giver kompetancer inden for håndtering af avanceret produktionsudstyr, der kan måle hårdhed, styrke og koncentration, eller andre parametre der er relevante inden for produktion. Uddannelsen henvender sig til medarbejdere, der allerede er ansat inden for eksempelvis plastindustrien.

EUX-plastmageruddannelsen er verdens første af sin art og foregår på Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten.

EUX’en er et helt nyt uddannelsestilbud til plastinteresserede unge, der består af en traditionel erhvervsuddannelse som plastmager og af en gymnasieuddannelse svarende til HF.

Tanken bag uddannelsen er derfor, at unge med interesse for plastindustrien kan kombinere en praktisk erhvervsuddannelse med de faglige og boglige elementer og muligheder for at videreuddannelse, som ligger i en studentereksamen. Uddannelsen er samtidig adgangsgivende til videregående uddannelser.

– Det er en rigtig god nyhed for plastbranchen, at vi nu tager et historisk skridt og starter det første EUX-plastmager-hold. De færdigudlærte EUX’ere kan gå ud og gøre en stor forskel i industrien med det samme. Jeg forestiller mig fx, at en plastmager EUX’er bliver rigtig skrap til at bidrage til produktionsoptimering og produktudvikling i dialog med ingeniørerne og øvrige produktudviklere og indkøbere i virksomhederne, siger uddannelseskonsulent i Plastindustrien, Jo Dietrich.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078