23948sdkhjf

51 gyldne millioner til 23 danske virksomheder

Projektvirksomheder har haft succes med enegibesparelser og fået millioner af kroner med PSO-lempelser - nyt projekt i samarbejde med energistyrelsen starter formentlig til efteråret.

23 danske virksomheder og medlemmer af Plastindustrien har sparet imponerende 51 millioner kroner* i PSO-lempelser som følge af et PSO-projekt, søsat af Plastindustrien og Energistyrelsen.

Det viser en afrapportering, som Plastindustrien offentliggør om lidt.

*Beløbet er et foreløbigt estimat, beregnet af energikonsulenterne Viegand og Maagøe. Projektperioden stopper i september, men den særlige undersøgelse er netop afsluttet.

Udover de mange millioner, der er sparet på PSO-lempelser skal lægges de individuelle energibesparelser, det er lykkes de enkelte virksomheder at spare i projektperioden. blandt andet er det lykkes Pharma-Tech at babere hele 25 procent af virksomhedens energiforbrug.

Magasinet Plast har skrevet om flere af de danske virksomheder, der i flere måneder har deltaget i PSO-projektet. Du kan læse om dem i tidligere udgaver af Magasinet Plast som du finder på plastforum.dk.

Det er planen, at Plastindustrien til efteråret starter et nyt forløb. Plastforum.dk erfarer fra flere af deltagende virksomheder, at de om muligt agter at fortsætte i projektet. Og der er plads til flere... 

Direktør for Plastindustrien, Thomas Drustrup, siger:

 - Det er svært ikke at være stærkt tilfreds med det resultat. Derfor begynder vi også snart at slå på tromme for, at endnu flere virksomheder skal være med, når vi i løbet af sensommeren forhåbentlig kan starte en ny brancheaftale op med Energistyrelsen.

Hvis der laves en ny aftale, vil den formentlig løber til udgangen af 2020.

Interesserede virksomheder kan henvende sig til Plastindustrien, hvis de ønsker at modtage rapporten.

PSO står for 'Public Service Obligation'

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125