23948sdkhjf

Oticon sælger fra i Thisted

Omkring 60 medarbejdere bliver til årets udgang, hvor det er slut med 47 år industrihistorie

Allerede inden de sidste medarbejdere har forladt høreapparatproducenten Oticons lokaler i Thisted er der fundet i køber til bygningerne. Det er fødevareproducenten Dragbæk, som overtager den 9.500 kvadratmeter store fabrik pr. 1. juli i år. Det skriver Thy Erhvervsforum i en pressemeddelelse. 

Oticon og Oticons produktionsenhed DGS, der begge er ejet af William Demant Holding, vil efter overtagelsen lejer sig ind i en del af bygningen indtil udgangen af året. 

Dragsbæk, som primært er kendt for produktionen af margarine og andre smørbare produkter, vil herefter omdanne den gamle Oticon-fabrik til et industrieventyr i Thy med fokus på udvikling af nye fødevareprodukter med afsæt i lokale råvarer og aktører. Samtidig vil køberen indrette nyt hovedkontor i bygningerne. 

Oticons lukning i Thisted

William Demant vil lukke helt i Thisted

Høreapparatproducent vil omstrukturere for en halv milliard

Fyringer på Oticon

Ekstra penge til Oticon-fyrede

60 bliver til den bitre ende
Salget af Oticon-komplekset sker i forlængelse af, at William Demant sidste år valgte at lukke helt ned for aktiviteterne i Thisted. Manøvren, som skete i effektiviseringens navn, rykkede en del af aktiviteterne til Polen og betød farvel til 210 job i Thy.

I dag er der omkring 60 medarbejdere tilbage, og frem mod den endeligenedlukning forventer man at holde fast i det antal, oplyser Trine Kromann Mikkelsen, der er kommunikationsdirektør i William Demant, til Electronic Supply.

Når Oticon lukker afdelingen i Thisted helt ned i løbet af 2018, så sker det efter 47 år på bagen som virksomhed i den nordvestjyske landsdel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.546