23948sdkhjf

Her laver de tallerkner ud af brugte ølkrus

Nordjysk virksomhed bearbejder sidste års emballage fra North Side.

Sidste år indførte Aarhus-festival North Side et lukket kredsløb til de brugte ølkrus og tallerkner, som de glade festivalgængere gav ben at gå på.

I 2016 var andelen af PP-materialet 2,5 ton, der blev sendt til genanvendelse.

Dencker i Nykøbing er den virksomhed, der i årets løb har stået for at omdanne den brugte plast til ny service, skriver Nordjyske.

I alt er det blevet til 2.500 plasttallerkner, der skal bruges på årets North Side, der begynder torsdag.

- Tanken bag er at udnytte det med bæredygtighed ved at genbruge plastikken fra sidste års ølkrus og lave dem om til de her tallerkner, fortæller Simon Frilund fra virksomhedens økonomi- og salgsafdeling.

Der var dog visse– meget jordnære udfordringer - forbundet med at omdanne nye produkter fra brugt plast.

- Der var problemer med, at der var flis i fra festivalpladsen. Og det kan vi ikke få igennem vores maskiner, for det smelter ikke ligesom plastik, fortæller konstruktør Simon Kofod, der har arbejdet med produktionen af tallerknerne.

Det krævede derfor en håndsortering af plasten og dernæst en tilsætning af andet granuleret genbrugsplast for at få processen til at glide lettere.

Derfor består den nyproducerede tallerken stadig af 100 procent genbrugsplads, men kun 40-50 procent gamle ølkrus, skriver avisen.

Erfaringerne fra forløbet har dog banet vejen for, at andelen kan blive endnu højere.

- Vi synes, det er super at vise, at vi også fra producenternes side går ind for bæredygtighed og sådan set også kan være med på det niveau, man gerne vil være, med nul spild, fortæller Simon Frilund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11