23948sdkhjf

De producerer værktøj til den globale termoform-industri

Techno-Tool i Esbjerg har specialiseret sig i værktøjer til termoformning og blæsestøbning af emballager til fødevareindustrien.

Foldemballager til blåbær i Peru, eller salatemballager til Sverige. I begge tilfælde er der en stor sandsynlighed for, at værktøjerne til at termoforme plast-emballagerne er lavet hos Techno-Tool i Esbjerg.

Virksomheden har gennem sin ekspertise inden for værktøjer til termoformning og blæsestøbning opbygget et stort net af kunder lige fra de nære markeder i Europa til Rusland, USA, Sydamerika og New Zealand.

- Vi har en stor know how om, hvilke materialer, man skal vælge til forskellige formål, og hvordan man udnytter plastarealet bedst muligt. Vores kunder skal ikke spilde mere materiale end højst nødvendigt, siger Steen Johansen, salgsdirektør hos Techno-Tool.

Techno-Tool, der ligger i Esbjergs nordlige industrikvarter, producerer eksempelvis værktøjer til at producere kødbakker og emballager til sandwich.

Virksomheden har et tæt samarbejde med tyske Kiefel Technologies, der producerer termoform-maskiner. Techno-Tool forhandler Kiefel i Danmark, Norge og Finland. Techno-Tool har også glæde af Kiefels store netværk i verden.

- De anbefaler os til opgaver, og vi sælger deres maskiner. Vi supplerer hinanden godt, siger administrerende direktør Peter Mischoor.

Egen termoformmaskine

Esbjerg-firmaet har en fordel frem for mange andre værktøjsfirmaer i branchen. Techno-Tool har nemlig sin egen termoform-maskine. Det gør firmaet i stand til at teste og afprøve værktøjet, før det sendes ud til kunderne.

- Vi er en af de få leverandører, der selv har en termoformmaskine. Det gør os i stand til at afprøve, og så kan vi garantere for kunderne, at processen kan fungere med et vist antal slag i minuttet. Vi ville nok have svært ved at levere værktøjer til USA, hvis vi ikke havde den. Det ville være meget besværligt, hvis man måtte sende værktøj frem og tilbage mellem Danmark og USA flere gange, siger Peter Mischoor.

Bedre indtjening

Techno-Tool har i flere år haft årsresultater tæt på nul. I maj 2017 blev virksomheden overtaget af det aarhusianske ingeniørfirma BIIR, som ansatte Peter Mischorr som ny direktør. Han har en baggrund som kleinsmed og ingeniør. Peter Mischorr har sammen med den øvrige ledelse sat flere ting i gang for at give virksomheden en bedre indtjening.

- Vi har investeret i maskiner og ændret nogle arbejdsgange. Det har kostet i 2017, så vi er kommet ud af 2017 med et negativt resultat. Der er også investeringer i år, som vil koste en del. Men vi arbejder på at rydde flaskehalse og vi satser på at øge omsætningen og begynde at tjene penge. Vi har en god know-how og en god virksomhed, som er meget anerkendt i branchen, siger Peter Mischorr.

Techno-Tool har blandt andet opgraderet på designsiden og har også gennem modervirksomheden BIIR fået hjælp fra to ukrainske ingeniører. BIIR har i forvejen et ingeniørfirma i Ukraine.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109