23948sdkhjf

’De mente, vi var på vildspor’

Sky-Light var blandt de første, der producerede APET-folie og kunne producere det lige så billigt som PVC.

Det skortede ikke på advarsler, da Sky-Light i 80’erne begyndte at lufte planer om selv at producere APET plastfolie. En af verdens store leverandører til plastindustrien ICI syntes, det lød skørt.

- ICI mente, at vi var på vildspor, fortæller Søren Kjær Larsen, direktør for Sky-Light.

Men Søren Kjær Larsens far, Svend Erling Larsen, syntes godt om tanken. Og så gik Sky-Light i gang.

Medvirkende til beslutningen var, at Lego dengang havde meddelt Sky-Light, at firmaet ikke mere kunne bruge PVC i sine emballager. Sky-Light var dengang storleverandør af plastbakker i PVC til Lego. Det var på det tidspunkt, hvor man opdagede miljøproblemerne ved PVC.

- Min far tog til USA og købte en ekstruder. Så gik de i gang med at opbygge hele systemet, siger Søren Kjær Larsen.

Ingeniør Verner Petersen er en af veteranerne fra dengang. Han tegnede selv alle hjælpesystemerne til ekstruderen. Blandt meget andet er det vigtigt at tørre plastgranulatet ned til en ekstrem tørhed.

- Vi satte ekstruderen op 1. august 1987 og begyndte at producere, og det fungerede fint. I 1990 købte vi endnu en ekstruder, og i 1992 havde vi slet ikke PVC i huset mere. Så hurtigt gik det. Vi kunne tilbyde APET folie til samme pris, som vi havde produceret PVC for, fortæller Verner Petersen, som er udviklingschef i Sky-Light.

Verner Petersen er institution i Varde-virksomheden. Han er 70 år, og han startede som menig ingeniør i 1976. Siden midten af 80’erne har han haft titel af udviklingschef.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078