23948sdkhjf

Coop går 4000 stykker emballage efter i sømmene

Alle emballager skal nu tage større hensyn til miljøet.

Plastik, metal og glas vil blive erstattet af pap, papir og bioplast. Plastik-forbruget skal reduceres med 25 procent inden 2025.

Med en disse mål går Coop nu i gang med systematisk at forvandle emballage for alle koncernens egne varer, så dagligvarerne fremover vil være pakket på en langt mere bæredygtig måde, oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Den nye plan indebærer, at cirka 4.000 produkter bliver gennemgået og deres indpakning vil blive skiftet ud med emballage, der kan genanvendes, er produceret af genanvendelige materialer, og som kan bidrage til at reducere madspild.

Samtidig vil forbruget af plastik blive kraftigt reduceret og erstattes af plantebaserede materialer.

- I dag oplever mange forbrugere, at de bærer kæmpe mængder af emballage direkte i skraldespanden, når de kommer hjem fra supermarkedet. Og de oplever de voksende problemer med plast i naturen. Det er de trætte af. Derfor gør vi noget ved det nu, for vi har en del af nøglen til at skabe en grøn omstilling, siger Coops CSR-direktør Signe Frese.

Det er blandt andet forbedret teknologi gennem de seneste 10 år, der giver bedre muligheder for at producere bedre emballager mere bæredygtigt, uddyber hun.

Coop er i gang at realisere strategien, og man kan derfor allerede finde de første varer pakket i den optimerede emballage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156